Δημοσιεύτηκε: 23 Ιουν 2009, 20:39
g00fy έγραψε:
1. Το RAID 1 θα γίνει ΠΡΙΝ κάνεις οτιδήποτε άλλο.
2. Mirroring γίνεται απο δίσκο σε δίσκο, ολόκληρο.
Το στήσιμο είναι σχετικό με τα Partitions.
Μπορείς να κάνεις το SWAP ξεχωριστό και τα υπόλοιπα μέσα στο Λογικό (Όπως γίνεται πρόταση και απο το εγχειρίδιο του OpenBSD για την εγκατάσταση Server)
1. Η ερώτησή μου αφορούσε την περίπτωση εγκατάστασης software RAID1.
Το hardware RAID1 γνωρίζω πως γίνεται πριν (όπως και το έκανα άλλωστε) και στον συγκεκριμένο server μέσω ενός WebBIOS Utility.
2. Thanks. Επίσης αφορούσε το software RAID1 η απορία μου...
3. Έτσι το έκανα τελικά...
- primary -
swap
- logical -
/boot
/usr
/
/var
/home
/tmp
* * * UPDATE * * *
Αφού έκανα λοιπόν την εγκατάσταση, κατά το reboot, ακριβώς πριν φορτώσει το λειτουργικό, εμφανίζει το εξής μήνυμα :
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sda: asking for cache data failed
sda: assuming drive cache: write through
To error είναι σχετικό με την αντιγραφή των δεδομένων και στον δίσκο εκτός από την cashe.
Μετά από λίγο googling που έκανα, βρήκα πως η επικρατέστερη άποψη είναι ότι το ΛΣ δεν μπορεί να αναγνώσει ότι η εγγραφή των δεδομένων είναι σε drive thru από τον Raid Controller
και γι'αυτό τον λόγο το εμφανίζει.
Μίλησα με Dell και παρόλο που δεν συνιστούν - υποστηρίζουν Ubuntu στους servers με ενθάρρυναν να κάνω ένα BIOS update κλπ.
Έκανα λοιπόν ένα update στο BIOS και στο RAID Firmware αλλά τζίφος.
Να σημειώσω εδώ πως το RAID1 λειτουργεί κανονικότατα !!!
Δοκιμασμένο ακόμα και με αφαίρεση του δίσκου κατά την λειτουργία.
Επειδή όμως δεν είχα πειστεί πλήρως, αποφάσισα να κάνω μια εγκατάσταση CentOS για να δω αν θα υπάρξει διαφορά.
Τα ίδια όμως και με αυτό.
Θα δοκιμάσω και με καμιά άλλη distro και θα επανέλθω.
Την κατάληξη την ξέρω βέβαια....
Ubuntu θα στήσω πάλι,
αλλά σε δουλειά να βρισκόμαστε...
Αφού ολοκληρώσω την έρευνα, θα ανοίξω ξεχωριστό νήμα για αυτό το error, ώστε να μπορεί να αναζητηθεί ευκολότερα...