Δημοσιεύτηκε: 07 Μαρ 2010, 14:16
από c7p
Τι να πεί κανείς :problem: :x .... χρειάζεται άμεση κινητοποίηση σύσσωμης της ελληνικής κοινότητας ελεύθερου λογισμικού και του καθένα από εμάς ξεχωριστά. Δεν ξέρω πως το αντιλαμβάνεται ο καθένας από εμάς αυτό, αλλά προσωπική μου γνώμη είναι ότι τα πράγματα είναι ιδιαίτερα βαρυσήμαντα. Αν το κλειστό λογισμικό μπει σε αυτή τη χρονική περίοδο στο σχολείο, την στιγμή που θα γίνει ριζικές αλλαγές (ελπίζω) στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια και ενώ πολλά προγράμματα ελεύθερου λογισμικού καθώς και πολλές διανομές linux είναι αρκετά ώριμες, οι ελπίδες καθιέρωσης του ελεύθερου λογισμικού στην εκπαίδευση είναι ελάχιστες αν όχι μηδενικές... Πότε θα ξαναδοθεί μια τέτοια ευκαιρία;
Στην Ελλάδα ζούμε και ξέρουμε κάθε πότε γίνονται αλλαγές στο σύστημα, από ότι μου λένε τις αλλαγές που θα γίνουν στο εκπαιδευτικό σύστημα της συζητούσαν πολύ πριν καν γεννηθώ, έκανα τον κύκλο μου ως μαθητής και ακόμα να γίνουν ριζικές αλλαγές. Πιστεύω πως οι αλλαγές θα γίνουν μέσα στην επόμενη πενταετία, αν αυτές συνεπάγονται με υιοθέτηση του κλειστού λογισμικού (όπως όλα δείχνουν), έχουμε χάσει το σημαντικότερο στόχο στο θέμα της προώθησης του ελ/λακ.