Δημοσιεύτηκε: 10 Φεβ 2013, 17:00
από pc_magas
Βασικά εμπνεύστηκα από το tuxmath το guma. Αλλά θέλω να υπάρχει ένα σύστημα που να αξιοποιηθεί πλήρως από τα Ελληνικά σχολεία και να χρησιμοποιηθεί από τα Ελληνικά σχολεία.

Για το guma έχω σαν στόχο να έχει και μέσω αξιολόγησης να μπορείς να βάζεις ομαδικές η και ατομικές εργασίες και να καταγράφει την πρόοδο και τις αίθουσας αλλά και του μαθητή και να στα εμφανίζει στον καθηγητή την πρόοδο του μαθητή για κάθε πράξη σαν γραφική παράσταση. Πράγμα που δεν το κάνει το tuxmath. Ακόμη έχω σαν στόχο το guma να δείχνει και βήμα βήμα πως γίνεται μια αριθμητική πράξη. Πράγμα που δεν γίνεται στο tuxmath.

Ακόμη υπό συζήτηση με άτομα στο hackerspace.gr σκέφτηκα να συνεργάζεται με το moodle έτσι να μπορεί ο καθηγητής να ανεβάζει στο moodle εργασίες και το guma να τις κατεβάζει και να τις εκτελεί. Πράγμα που δεν το κάνει το tuxmath. Δηλαδή σχεδιαστικά αλλιώς το σκέφτομαι σε σχέση με το tuxmath. Δηλαδή δεν θα είναι ένα απλό παιχνίδι. Θα είναι ένα πλήρες σύστημα εξέτασης και εργασιών αλλά και παιχνιδιού που θα μπορεί ο καθηγητής πάνω σε αυτό να σχεδιάζει και εργασίες για μέσα στην αίθουσα που έχει πολλά άτομα.

Το guma πέρα από την οικιακή version θα έχει και version ειδικά σχεδιασμένη για αίθουσα που θα δίνει σε κάθε παιδί μέσα στην αίθουσα ένα σετ από πράξεις. Αλλά κάθε παιδί θα παίρνει turns και σε κάθε turn κάθε παιδί θα απαντάει σε μια πράξη. Το interface θα είναι ειδικά σχεδιασμένο και για smartboard. Δηλαδή άλλες βλέψεις έχω για το guma και όχι απλά να είναι ένα παιχνιδάκι για pc. Σκέφτομαι να είναι ένα πλήρες σύστημα εργασιών, εξέτασης και βοήθειας μαθητών δημοτικού στις βασικές μαθηματικές πράξεις.

Αλλά όλα αυτά είναι μόνο στο μυαλό μου δεν θέλω όμως να κάνω ένα σύστημα χωρίς να γνωρίζω τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ δυνατότητες ενός Ελληνικού Δημοτικού. Θέλω να είναι ένα χρήσιμο και λειτουργικό σύστημα γι αυτό θέλω να έχω επαφή με άτομα από τον τομέα τις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και αν είναι εφικτό αυτό που έχω στο μυαλό μου η πως να το κάνω εφικτό.