Δημοσιεύτηκε: 08 Φεβ 2023, 13:07
από malos
the_eye έγραψε:Αν θες δοκίμασε μια portable εκδοχή που είδα ότι υπάρχει https://www.vbox.me
Δεν την έχω δοκιμάσει οπότε δεν ξέρω πως παίζει !

Λογικά αν θες να υποστηρίξεις το μάθημά σου θα πρέπει να τους ζητήσεις να εγκαταστήσουν το σχετικό λογισμικό. Νομίζω αυτό είναι απαραίτητο σε κάθε είδους εκπαίδευση που απαιτεί λογισμικό.
Διαφορετικά το στήνεις σε ένα δικό σου laptop και το κουβαλάς.

Όσο αφορά την παλαιότητα, θα έχει kernel 10ετίας οπότε σίγουρα θα έχεις προβλήματα με νεο hardware.


Εγκατέστησα στο δικό μου το virtual box και ήταν λίγο προβληματικό. Βέβαια το είδα 5 λεπτά μόνο και λίγο πριν κοιμηθώ με την κούραση της μέρας και δεν έπαιξα με τις ρυθμίσεις. Προβληματικό εννοώ πως αφού βρήκα τρόπο να το κάνω πλήρη το ποντίκι ήταν 5-6 εκατοστά μακριά από κει που πραγματικά γινόταν η δράση. Δηλαδή κάνεις ένα παζλ ας πουμε, και παίρνεις τα κομμάτια με ένα χεράκι. Έδειχνε το χεράκι αλλά πιο πέρα έδειχνε και το βελάκι του ποντικιού. Και αργούσε και λίγο. Θα το δω πιο προσεκτικά.

Να σε ρωτήσω κάτι. Υπάρχει μία πιθανότητα στο παλιό μηχάνημα να το έχω εγκατεστημένο. Είχα διάφορα λειτουργικά σε multi boot και καλά ένα για κάθε άτομο της οικογένειας. Το doudou ήταν της μικρής. Μόνο που έχει ζημιά η κάρτα και δεν μου δείχνει οθόνη. Αξίζει τον κόπο να ασχοληθώ μπας και γράψω το usb πιο καλά; Δηλαδή επειδή είδα να λένε ότι μέσα απ΄το ίδιο το σύστημα μπορείς να το κάνεις (προφανώς θα έχει το liveUSB-write που το κατέβασα μεν αλλά έχει παλιές εξαρτήσεις να το κάνω από δω). Δηλαδή, μπορεί να μην γράφτηκε καλά από το rufus που το εκαψα στα windows; Κάποιες παράμετροι του MBR ξέρω γω, λέω τώρα! Ή γράφτηκε μα χαρά και είναι θέμα παλιού πυρήνα που λες.

Th P έγραψε:Άλλο ένα σχετικό ενεργό project

https://academixproject.com/en/home/
https://distrowatch.com/table.php?distribution=academix


Ωραίο είναι. Δεν μου κάνει γ***** γι αυτό που θέλω. Σ' ευχαριστώ πολύ όμως, ειλικρινά.