Δημοσιεύτηκε: 12 Ιούλ 2009, 11:45
bullgr έγραψε:parisfr έγραψε:Άκουσε, καταρχήν πρέπει το Project να στηθεί σωστά από την αρχή και κυρίως να βρείς τους κατάλληλους ανθρώπους για να δουλέψεις. Και εξηγούμαι: Βρήκα ανθρώπους, με αρκετό ταλέντο και όρεξη, αλλά είχαμε μεγάλη ασυμφωνία χαρακτήρων ως προς το θέμα οργάνωσης/διαχείρισης. Ήθελα μια οργάνωση πιο στατική, δηλαδή με τμήματα, Υπεύθυνους τμημάτων, χρονοδιαγράμματα και γενικό έλεγχο και εκπροσώπηση της ομάδας από εμένα. Αυτό έχει τα θετικά του και τα αρνητικά του. Το θετικό είναι ότι τα πράγματα και οι διαδικασίες αυτοματοποιούνται και έχουμε μέγιστη παραγωγή, και τα αρνητικά ότι υπάρχει συγκεντρωτικός έλεγχος. Από την άλλη, τα μέλη της αρχικής ομάδας, ήθελαν στρογγυλή τράπεζα, δηλαδή όλοι να λαμβάνουν μέρος στις αποφάσεις/ εξελίξεις, κάτι στο οποίο βασίζεται ως ένα βαθμό και το open source. Παρόλαυτα θεωρώ το μοντέλο που αρχικά επεδίωξα σωστότερο και αποτελεσματικότερο. Τα παιδιά είχαν το δικαίωμα να διαφωνούν και γι αυτό αποχώρησαν (μιλάω για την πρώτη ομάδα). Η δεύτερη ομάδα, υποστήριξε το δικό μου μοντέλο αλλά υπήρχε πολύ μικρός αριθμός συμμετεχόντων, και ΚΥΡΙΩΣ έλλειψη χρόνου από όλους. Επειδή η πρώτη ομάδα, προέρχονταν στο 90% από συγγεκριμένο forum
(το http://www.e-pcmag.gr ), αν έφευγε ένας, έπρεπε να φύγουν όλοι, και ο ένας επηρέαζε τον άλλο, οπότε έγινε από την αρχή λάθος. Πρέπει να επιλέγονται μέλη από διαφορετικούς χώρους για να αποφεύγεται η δημιουργία "σωματείων". Κυρίως αυτό ήταν το πρόβλημα. Θεωρώ πως αν είχαμε άτομα που αποδέχονταν την αρχική φιλοσοφία και χρόνο το Project θα πήγαινε τέλεια αυτή τη στιγμή
Α! Και να αποφεύγετε να βάζετε μέσα στην ομάδα "κόλακες" και "γλύφτες". Εγώ που έβαλα ένα τέτοιο άτομο μέσα, θέλησε να πάρει τη διαχείριση από εμένα, και όταν δεν τα κατάφερε, δημιούργησε ΑΝΤΙ-Project με κάποια μέλη από την ομάδα, το οποίο φυσικά και απέτυχε
Ιστορίες της ζούγκλας σου λεω!
Ευχαριστώ
Πάντα μα πάντα πρέπει σε ένα project πρέπει από την αρχή να έχει καθοριστεί ένας project leader που θα είναι κοινής αποδοχής και που θα τον ακούνε όλοι... Εάν δεν γίνει αυτό, τότε καλύτερα να μην ξεκινήσει το project...
Project που ξεκινούν με την φιλοσοφία "όλοι είμαστε ίσοι" είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα...
Ο Project Leader είναι κάτι σαν "αφεντικό", που θα παίρνει τις τελικές αποφάσεις και που θα επεμβαίνει όταν χρειάζεται να λυθεί μια διαφωνία... Ειδικά το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό, γιατί όταν προκύψει μια μεγάλη διαφωνία στη ομάδα του project, ποιος θα τη λύσει; Όλοι θα υποστηρίζουν τη δική τους άποψη, οι "κολλητοί" τους θα τους υποστηρίζουν και χωρίς να γίνει αντιληπτό, η ομάδα του project θα έχει ήδη χωριστεί σε δύο στρατόπεδα.
Σε τέτοιες καταστάσεις εάν δεν υπάρχει Project Leader να τους βάλει στη θέση τους και να ξαποστείλει αυτούς που δεν συμμορφώνονται, είναι σίγουρο ότι το project θα ψοφήσει...
Μπορεί αυτό να ακούγεται σε μερικούς φασιστικό, αντιδημοκρατικό, αλλά δεν γίνεται αλλιώς... Αυτή η αντίληψη "είμαστε όλοι ίσοι" είναι για τις κοινότητες... Όμως άλλο κοινότητα και άλλο project... Αυτό δυστυχώς το έχουν μπερδέψει αρκετοί.
Τέλος πάντων να μην γράφω κατεβατά... Διαβάστε τη συνέντευξη του Δημήτρη Γλέζου στο 4ο τεύχος του Ubuntistas και θα καταλάβετε...
Ναι, τα ίδια έλεγα κι εγώ αλλά οι συγκεκριμένοι ήθελαν και ο τελευταίος downloader να ξέρει όλες τις μελλοντικές μας κινήσεις, να κάνει register και να παίρνει μέρος σε αυτές! Μιλάμε για δομική βλακεία..