Δημοσιεύτηκε: 11 Οκτ 2009, 10:08
Επανέρχομαι σχετικά με το lenovo ideapad s10-2.Είναι πραγματικά όπως τα έλεγα και εξηγούμαι:Δεν μπορούσα να δω τα partition και ούτε υπήρχε η δυνατότητα να εγκαταστήσω το partition editor γιατί το 9.04 ήταν κλειδωμένο.Ανυπόμονος βέβαια δεν είχα την υπομονή να επικοινωνήσω με τον κατασκευαστή για να πάρω τον κωδικό (θέλω να πιστεύω ότι θα δίνουν τον κωδικό). Νομίζω ότι το έχουν κλειδωμένο γιατί μαθητικό είναι το μηχάνημα και θα το χρησιμοποιήσει παιδί το οποίο μάλλον θα ερχόταν για πρώτη φορά σε επαφή με ubuntu.
Έφτιαξα ένα live usb με το unetbootin σύμφωνα με τον οδηγό του forum.Ρύθμισα το bios του lenovo να κάνει boot από usb και τελικά με το partition editor πήρα τα παρακάτω τα οποία δεν παρουσιάζω με εικόνα γιατί δεν έχω αυτή τη δυνατότητα για την ώρα.
Τελικά εγκατέστησα το 9.04 στο /dev/sda 5:ext3 50,65 GB και όλα εντάξει.
Έφτιαξα ένα live usb με το unetbootin σύμφωνα με τον οδηγό του forum.Ρύθμισα το bios του lenovo να κάνει boot από usb και τελικά με το partition editor πήρα τα παρακάτω τα οποία δεν παρουσιάζω με εικόνα γιατί δεν έχω αυτή τη δυνατότητα για την ώρα.
- Κώδικας: Επιλογή όλων
/dev/sda2:ntfs 78.13GB
/dev/sda1:extended 53,49 GB
/dev/sda 5:ext3 50,65 GB
/dev/sda 6:linux-swap 2,84 GB
/dev/sda 3:ntfs 17,43GB
Τελικά εγκατέστησα το 9.04 στο /dev/sda 5:ext3 50,65 GB και όλα εντάξει.