Δημοσιεύτηκε: 12 Οκτ 2009, 09:40
από jennie
@ninos
Πολύ χρήσιμη λίστα!!
Δεν ξέρω αν γνωρίζεις και την εναλλακτική διεύθυνση για το λεξικό Τριανταφυλλίδη: http://www.greek-language.gr/greekLang/modern_greek/tools/lexica/triantafyllides/index.html. Τη βρίσκω πιο πρακτική, γιατί δε χρησιμοποιεί popup.

Γενικά, εγώ ενδιαφέρομαι να βοηθήσω σε οποιαδήποτε προσπάθεια που έχει σχέση με λεξικά. Άλλωστε, είναι τα μόνα προγράμματα για τα οποία μπορώ να πω ότι κάνω επαγγελματική χρήση (είμαι διερμηνέας). Οι λόγοι πάντως για τους οποίους επιμένω για τα offline λεξικά είναι δύο:
1. Αυτά ξέρω, αυτά εμπιστεύομαι. (Συνήθως, όταν δουλεύω δεν έχω πρόσβαση στο διαδίκτυο, οπότε έχω αφιερώσει αρκετό χρόνο για να βρω λεξικά που θα λειτουργούν χωρίς σύνδεση.)
2. Από ότι καταλαβαίνω, δεν προβλέπεται να αποκτήσουν άμεσα ασύρματη σύνδεση τα σχολεία της χώρας. Και προφανώς, πολλά παιδιά δε θα έχουν σύνδεση στο σπίτι τους.
Σε κάθε περίπτωση, αν υπάρχει ενδιαφέρον να φτιαχτεί πακέτο με λεξικά (offline ή online, με βάση οποιαδήποτε εφαρμογή), εγώ προσφέρομαι να βοηθήσω στην επιλογή λεξικών/μετατροπή στην κατάλληλη μορφή.