Δημοσιεύτηκε: 27 Οκτ 2009, 12:52
Γειά σας!Σε ένα Μαθητικό netbook Toshiba NB200 13J του ανηψιού είχα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα (δεν έδινε δυνατότητα dual boot αλλά μόνο επιλογή εγκατάστασης του ενός ή άλλου λειτουργικού).Επέλεξα XP σκεφτόμενος ότι οι καθηγητές του παιδιού θα ξέρουν μόνο τα XP αφού δεν είναι πληροφορικοί και λογικά δεν θα ασχολήθηκαν με UNR άλλη φορά αλλά πιστοποιημένοι εκπαιδευτικοί των αντίστοιχων με τα μαθήματα ειδικοτήτων.Στην πορεία αποφάσισα να δημιουργήσω bootable usb stick με το Ubuntu Netbook Remix 9.04 και έκανα μέσα από εκκίνηση από το usb stick κανονικά εγκατάσταση το linux αλλά από βιασύνη στην επιλογή κατατμήσεων δεν άφησα πολύ χώρο για την βασική του λίνουξ και τώρα ως φυσικό επακόλουθο σέρνεται το netbook και δεν δουλεύει ο ήχος καθόλου στο λίνουξ εξαρχής...Για τον ήχο όμως βρήκα πιθανές λύσεις αλλά δεν έχω χώρο ελεύθερο στη κατάτμηση για να δω αν αξίζει να το κρατήσω (το λίνουξ στο συγκεκριμένο μοντέλο netbook πάντα μιλάμε,-γενικά στα άλλα Pc ,laptops χρησιμοποιώ λίνουξ εδω και αρκετό καιρό και πάνε μια χαρά!)
Ερώτηση 1η: Πώς γίνεται να επαναφέρω την αρχική(εργοστασιακή ) κατάσταση του υπολογιστή στο συγκεκριμένο μοντέλο (Toshiba NB200 13J);;
Ερώτηση 2η :Κατέβασα live image του Gparted για λίνουξ έτσι ώστε αν μπορέσω να δώσω περισσότερο χώρο στο λίνουξ χωρίς να το σβήσω.Γίνεται εύκολα;;
Ερώτηση 3η:Αν θελήσω να σβήσω μόνο τα λίνουξ και τον Grub χωρίς να επηρρεαστεί το partition με τα Windows και χωρίς να φαίνεται ότι έγινε η εγκατάσταση των λίνουξ υπάρχει τρόπος;;
Από τις 3 λύσεις σκέφτομαι αν είναι εφικτή τη 2η που θα είναι η καλύτερη δυνατή αλλά γίνεται και με ποιον τρόπο γιατί δεν το έχω ξαναδουλέψει το πρόγραμμα αυτό παρά μόνο partition magic παλιότερα.
Ευχαριστώ και περιμένω απαντήσεις από άλλους που πέρασαν τα ίδια και γνωρίζουν.
Ερώτηση 1η: Πώς γίνεται να επαναφέρω την αρχική(εργοστασιακή ) κατάσταση του υπολογιστή στο συγκεκριμένο μοντέλο (Toshiba NB200 13J);;
Ερώτηση 2η :Κατέβασα live image του Gparted για λίνουξ έτσι ώστε αν μπορέσω να δώσω περισσότερο χώρο στο λίνουξ χωρίς να το σβήσω.Γίνεται εύκολα;;
Ερώτηση 3η:Αν θελήσω να σβήσω μόνο τα λίνουξ και τον Grub χωρίς να επηρρεαστεί το partition με τα Windows και χωρίς να φαίνεται ότι έγινε η εγκατάσταση των λίνουξ υπάρχει τρόπος;;
Από τις 3 λύσεις σκέφτομαι αν είναι εφικτή τη 2η που θα είναι η καλύτερη δυνατή αλλά γίνεται και με ποιον τρόπο γιατί δεν το έχω ξαναδουλέψει το πρόγραμμα αυτό παρά μόνο partition magic παλιότερα.
Ευχαριστώ και περιμένω απαντήσεις από άλλους που πέρασαν τα ίδια και γνωρίζουν.