Δημοσιεύτηκε: 07 Νοέμ 2008, 15:16
από mpsal
Σας χαιρετώ
Είμαι καινούργιος στο forum αλλά στο λειτουργικό σύστημα Linux έχω προϋπηρεσία 4 έτη. Έχω εγκαταστήσει το ubuntu 8.04.1 LTSP. Όλα λειτούργησαν από την αρχή εκτός την ρύθμιση που έκανα για το πληκτρολόγιο που δεν κληρονομούσαν οι clients (από το forum). Οι clients είναι σχετικά παλιοί PII (233 - 350 MHz) οπότε απενεργοποίησα την κρυπτογράφηση των session και να κερδίσω σε ταχύτητα. Πρόσθεσα στο αρχείο /var/lib/tftpboot/lts/i386/ltp.conf την παράμετρο
LDM_DIRECTX=true
Επίσης χρησιμοποιώ UPS-MGE μοντέλο protection center 500. Τα UPS της MGE παρέχουν λογισμικό για τον έλεγχο του UPS (το UPS συνδέεται στην USB θύρα του server) και το λογισμικό εγκαθήσταται με την προσθήκη του ανάλογου αποθετηριού στο apt-synaptic. Επίσης το πολυμηχάνημα είναι της HP και λειτούργησε αμέσως μόλις το σύνδεσα στον server. Βέβαια εγκατέστησα και το HPLIP.
Ένα από τα προβλήματά μου είναι ότι κατά την εκκίνηση οι clients αναφέρουν ότι:
BIOS fails cutoff < 2000 acpi=force is required to enable acpi
Το αποτέλεσμα είναι ότι όταν κάνω shutdown τους clients αυτοί δεν κλείνουν αλλά παραμένει ανοιχτό το τροφοδοτικό (Θυμίζει το It's now safe to turn off your computer που είχαν τα windows 98). Θα πρέπει να κρατήσω παρατεταμένα το κουμπί του power ή να κλείσω το πολύμπριζο για να σβήσουν τελείως. Προφανώς πρέπει να περάσω την παράμετρο acpi=force σε κάποιο σημείο. Δοκίμασα στο τέλος του αρχείου /var/lib/tftpboot/ltsp/i386/pxelinux.cfg/default
στο οποίο αναφέρεται όμως το image που φορτώνουν οι clients αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Μήπως λοιπόν γνωρίζετε σε ποιο αρχείο πρέπει να μπει η ρύθμιση αυτή; Πάντως με ένα laptop που συνδέθηκα στον server ο τερματισμός λειτουργεί κανονικά.
επίσης πως μπορεί να γίνει η αρχική σελίδα των clients στα Ελληνικά; Ενώ στον server εμφανίζει 'όνομα χρήστη, επιλογές' στους clients εμφανίζει 'user name, preferences'. Προφανώς έχει να κάνει με τον ldm, αλλά παρόλο που έψαξα στα forums δεν έβγαλα άκρη. Πάντως υπάρχει μετάφραση στα Ελληνικά.
Ευχαριστώ προκαταβολικά