Δημοσιεύτηκε: 03 Μάιος 2016, 18:11
από Tassos10
alkisg έγραψε:Δεν είναι απαραίτητο να εγκατασταθεί LTSP για να χρησιμοποιηθούν τα sch-scripts. Παίζουν και σε standalone εργαστήρια, αρκεί να υπάρχει ένα entry με το όνομα "server" στο /etc/hosts του κάθε client.

Πέρα από αυτό, δοκίμασα τη λύση του LTSP σε εργαστήριο με 160 Gb δίσκο και 2 GB RAM clients, ως fat clients ώστε να έχουν απλά δικτυακό δίσκο και κεντρικό authentication, αλλά να χρησιμοποιούν τη δική τους επεξεργαστική ισχύ.
* Χωρίς LTSP: boot σε 50 δευτερόλεπτα.
* Με LTSP: boot σε 13 δευτερόλεπτα.
Μετά από το παραπάνω τεστ, σταμάτησα πια να ασχολούμαι με τοπικές εγκαταστάσεις... :)


χαχαχα , δε κατάλαβα, αυτό πως το έκανες;
Όλοι οι υπολογιστές του δικτύου φορτόνουν το λογισμικό από τον κεντρικό, αλλά χρησιμοποιούν την δική τους επεξεργαστική δύναμη ;

Εδώ και καιρό πειραματίζομαι και παιδεύομαι με ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο στο οποίο έχει στηθεί χUbuntu και το epoptes. Αλλά κάπου το epoptes χάνει.. π.χ. δεν μπορώ να κάνω ομαδική εγκατάσταση ταυτόχρονα σε όλους τους υπολογιστές κάτι, έτσι πηγαίνω σε μερικά βήματα σε κάθε pc.
Επίσης όσο για το LTSP έχω ακούσει, αλλά δε το έχω χρησιμοποιήσει διότι νόμιζα πως μπορεί να το έχεις μόνο αν κάνεις εγκατάσταση και κάποια συγκεκριμένη ubuntu διανομή.
Επίσης οι οδηγίες που έχω βρε για ξεχωριστή εγκατάσταση δε μου έχουν πολύ αρέσει + το γεγονός πως δεν έχω βρει κάπου τα οφέλη και πληροφορίες για το τι ακριβώς θα κάνουν αυτά τα scripts.
Μπορείτε να με βοηθήσετε ώστε να αναθεωρήσω την σκέψη μου ;


Υ.Σ. : Τα παρακάτω links δεν δουλεύουν :
http://wiki.ubuntu-gr.org/sch-scripts
http://bazaar.launchpad.net/~sch-devs/s ... pts/trunk/