Δημοσιεύτηκε: 05 Ιουν 2009, 18:10
από da_perama1
Σ' ευχαριστώ για τις κατατοπιστικές οδηγίες σχετικά με το Kturtle. Θα ψάξω όσα μου προτείνεις το καλοκαίρι στο σπίτι, έτσι ώστε να είμαι έτοιμος το Σεπτέμβρη. Μάλλον θα δοκιμάσω τα ελληνικά την επόμενη σχολική χρονιά και ανάλογα με το πως θα πάει θα πάρω την τελική απόφαση.
Όσοι από τους μαθητές μου ενδιαφέρονται να εξασκηθούν στο σπίτι σε οτιδήποτε σχετικό μ' αυτά που κάνουμε στο σχολείο, καταλήγουν, χωρίς καμμιά πίεση από τη μεριά μου, να εγκαθιστούν το ubuntu και οι περισσότεροι μάλιστα πειραματίζονται με εγκαταστάσεις και άλλων διανομών. Πιστεύω ότι μέσα από μια τέτοια διαδικασία μαθαίνουν και αποκτούν εμπειρίες που δεν θα μπορούσα να τους δώσω κατά τη διάρκεια του μαθήματος.
Στους ελάχιστους μαθητές που έλκονται από τον προγραμματισμό ( μόνο δύο μου έχουν τύχει μέχρι τώρα )και διατίθενται να ασχοληθούν και εκτός μαθήματος προτείνω κάποια άλλη γλώσσα προγραμματισμού. Στον τελευταίο πρότεινα python ( με απρόσμενα μεγάλη επιτυχία ) και για να βοηθήσω την κατάσταση ξεκίνησα και έναν οδηγό για το ξεκίνημα στη γλώσσα http://sites.google.com/site/pythonlessons/Home .
Προσπαθώ να κεντρίσω το ενδιαφέρον των μαθητών για τον προγραμματισμό έτσι ώστε να ασχοληθούν περισσότερο αλλά το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής δεν είναι ενθαρρυντικό. Κάθε χρόνο επανασχεδιάζω τα μαθήματα της logo αξιοποιόντας την μέχρι τώρα εμπειρία μου στη διδασκαλία γι αυτό το σκοπό και ελπίζω ότι την επόμενη χρονιά θα τα καταφέρω καλύτερα.