Δημοσιεύτηκε: 03 Μάιος 2015, 21:25
από fog
Θα το βάλω στο partition των δοκιμών να το δω αναλυτικά.
Το lxde δεν το χρησιμοποιώ τόσο λόγω απαιτήσεων (φυσικά και μου αρέσει που είναι χαμηλές, αλλά δεν έχει πρόβλημα το μηχάνημά μου να σηκώσει πολύ πιο απαιτητικά λειτουργικά χωρίς πρόβλημα) αλλά γιατί είμαι εθισμένη στο custom menu του δεξί κλικ του openbox. Είναι άλλη αίσθηση να έχεις ότι θες όπου βρίσκεται το ποντίκι σου, από συντομεύσεις προγραμμάτων και ρυθμίσεων, μέχρι πληροφορίες και κάθε είδους ευκολία και παράλληλα το desktop να είναι άδειο.
Παλιότερα χρησιμοποιούσα ένα διάστημα Mint mate με window manager openbox. Τώρα όμως είναι ευκαιρία μιας που το ubuntu έχει τέτοια ...καθαρόαιμη έκδοση, να το δω σοβαρά.
Ενδιαφέρουσες αλλαγές στο θέμα κατανάλωσης αναμένονται. Ένα διάστημα χρησιμοποιούσα wattos για να δω τι παίζει με την κατανάλωση. Είχα άλλο μηχάνημα τότε και δεν ξέρω κατά πόσο αυτό παίζει ρόλο, αλλά το λιγότερο που είχα δει σε κατανάλωση ήταν κάπου 8 watt, όταν με νορμάλ ubuntu ήμουν πάνω από 14, αν θυμάμαι καλά. Επιφανειακά το είχα δει όμως, απλά για να δω τι παίζει με όλα αυτά.

Edit: Τσέκαρα τώρα το lubuntu, χωρίς καμμιά optimized ρύθμιση και δίνει 12.4 watt