Δημοσιεύτηκε: 30 Μάιος 2015, 08:42
fog έγραψε:Εξαιρετικό. Τελικά ξενύχτησες αλλά το έφτιαξες πολύ όμορφο.
Ευχαριστώ! Ναι, είναι να μην αρχίζω να το πειράζω, αλλιώς ξοδεύω ώρες πάνω του και ούτε που το καταλαβαίνω.
fog έγραψε:Μερικά tips:
-Αν ανοίγοντας ένα μενού (πχ. View στον file manager) σε μια εφαρμογή (χρησιμοποιώντας σκιές στον compton) έχεις μια εικόνα σαν την παρακάτω:
Προς το παρόν δεν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα σαν αυτό, γενικά κανένα πρόβλημα. Αλλά ναι, θα το έχω υπόψιν!
fog έγραψε:-Αν θες για κάποιο λόγο να μη φαίνεται το εικονίδιο της εφαρμογής στη μπάρα τίτλου κάθε παράθυρου (πάνω δεξιά με το setup που έχεις) άνοιξε τον openbox configuration manager (obconf), στο δεύτερο tab που λέει Appearance και στο Window titles εκεί που έχει μια σειρά με γράμματα (εξηγεί ακριβώς αποκάτω τι ελέγχει το καθένα) σβήνεις το Ν. Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να εμφανίσεις, εξαφανίσεις ή να αλλάξεις τη σειρά για τα επόμενα γράμματα, αλλάζοντας την εμφάνιση της μπάρας τίτλου.
Ναι, αυτό το είδα πως λειτουργεί! Εσκεμμένα έχω αφήσει και τα εικονίδια να φαίνονται, βασικά όλα τα κουμπιά που επιτρέπει. Μου αρέσει έτσι, αν και έχω την εντύπωση πως όσο περνάει ο καιρός, συνέχεια θα το αλλάζω.
fog έγραψε:Ένα ακόμη πλεονέκτημα του μενού στο δεξί κλικ του openbox (που όταν το συνηθίσεις θα αναρωτιέσαι πως ζούσες χωρίς αυτό ) είναι τα pipe menus. Σκριπτάκια που καλείς με παρόμοιο τρόπο που ξεκινάς τα προγράμματα από αυτό. Υπάρχουν πολλά, μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου και να έχεις στο δεξί κλικ ένα σωρό δυνατότητες, λειτουργίες που θα χρειαζόσουν να ανοίξεις διάφορα προγράμματα να τα κάνεις.
Κατά καιρούς έχω χρησιμοποιήσει διάφορα πχ. obdevicemenu: mount/umount εξωτερικών δίσκων, obmocmenu: χειρισμός του moc media player κλπ. Αυτό το διάστημα χρησιμοποιώ μόνο 3: Places: γρήγορη πρόσβαση σε αρχεία και φακέλους, info: πληροφορίες συστήματος και ένα screenshot: 3 επιλογές για screenshot (αμέσως, με καθυστέρηση χ δευτερολέπτων και τμήματος της οθόνης). Εννοείται ότι είναι διαθέσιμα αν κάποιο από αυτά σε ενδιαφέρει.
Ένας από τους λόγους (ίσως τους πιο βασικούς) που αποφάσισα να ασχοληθώ με αυτό, είναι αυτό το μενού του δεξιού κλικ! Σου λύνει τα χέρια.
Είχα δει αυτά τα pipe menus αλλά προς το παρόν δεν έχω επιχειρήσει να τα φτιάξω. Αν και έχω σκοπό να φτιάξω οπωσδήποτε ένα system monitor, ίσως ένα για τον καιρό και ένα για τα screenshots και εγώ. Ευχαριστώ για τον σύνδεσμο, έχει να πέσει διάβασμα και ανυπομονώ!
fog έγραψε:Εσύ πώς το αλλάζεις;
Είτε με την επιλογή "replace all" του εκάστοτε κειμενογράφου, είτε με την χρήση της εντολής sed, η οποία είναι πιο "περίπλοκη" από την rpl που αναφέρεις, την οποία μάλλον θα αρχίσω να χρησιμοποιώ και εγώ, γιατί όντως φαίνεται αρκετά βολική.