Δημοσιεύτηκε: 08 Ιαν 2010, 01:10
από kon_nos
Apopas έγραψε: Αναφέρεσαι σε φίλους ή σε γνωστούς; Γιατί άνθρωποι που συνάντησα κάποτε και δεν μπήκαμε καν στον κόπο να ανταλλάξουμε τηλέφωνα ή φίλοι και γνωστοί φίλων κλπ δεν είαι φίλοι μου και λογικά δεν είχα και ποτέ την πρόθεση να είναι. Προφανώς εσύ εννοείς γνωστούς.

Οκ, ίσως μεγαλώσαμε σε πολύυυυυ διαφορετικές γειτονιές, αλλά δεν σου έχει τύχει να θέλεις να γνωρίσεις κάποιον/α και να μην προλάβεις να ζητήσεις μέσο επικοινωνίας; Από το χωριό/σχολείο σου δεν υπάρχει κανείς που να χάσατε επαφή; Από μια εκδρομή που πήγες κάπου δεν γνώρισες κανά τυπά που να θέλει να ξανασυζητήσετε;
Γνωστοί είναι οι συνεργάτες στην δουλειά, παλιοί φίλοι, ο γιος της φουρνάρισας, ο ξάδερφος που με θυμάται όταν του χαλάει ο η/υ τκλ. άνθρωποι με τους οποίος δεν έχουμε λόγο περαιτέρω επικοινωνίας.

Apopas έγραψε:Τί εννοείς άμεσα; Και οι δύο τεχνολογίες υποστηρίζουν online και offline επικοινωνία.

Λάθος διατύπωση. Άμεσα εννοούσα πιο φιλικά, πιο ανθρώπινα. Στο fb θα βρεις το προφίλ κάποιου, όχι μια διεύθυνση για να στείλεις γράμμα.

Apopas έγραψε:Και με τον messenger και το IRC γίνεται αυτό. Πιο εύκολα και από πιο παλιά.
http://www.meebo.com/

Ναι αλλά στο fb έχεις ακόμα περισσότερα. Προφίλ, φωτογραφίες, βίντεο, τους γνωστούς σου, τα σχόλια στα προηγούμενα(πολύ σημαντικό) και το chat μαζί.

Apopas έγραψε:και στον messnger μπορείς να στέλνεις αυτόματα στη junk list ό,τι σε ενοχλεί.

Δεν είναι τόσο απλό για τους μη γνώστες, και δεν γνωρίζουν όλοι από πληροφορική. Στο fb είσαι υπόλογος των πραξεών σου αφού όλες κουβαλάνε το όνομά σου, και αν κάνεις κάτι άσχημο τα χάνεις όλα (φίλους, βίντεο, προφίλ κτλ.). Όχι πως δεν υπάρχουν και άνθρωποι που σπαμάρουν, αλλά εκεί δεν δέχεσαι spam και ιούς όπως στα υπόλοιπα προγράμματα(οι περισσότεροι εξακολουθούν να έχουν windows :( ). Είναι πιο ασφαλής από αυτή την άποψη η επικοινωνία.

Apopas έγραψε:Επαναλαμβάνω το το ίδιο γίνεται και με το meebo και άλλες υπηρεσίες πιου είανι ουσιαστικά online mesenger.

Το έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές το meebo. Πραγματικά δεν συγκρίνεται.

Apopas έγραψε:Δεν σε ενδιαφέρει δλδ εφόσον μπορείς να το αποφύγεις;

Ανέφερα πως εγώ τουλάχιστον δεν βάζω πολύ προσωπικές πληροφορίες.

Apopas έγραψε:Ε αφού είναι έτσι γιατί το ανέχεσαι;

Όλες οι φωτογραφίες μου είναι ψηφιακά αλλοιωμένες ;) Επειδή το γνωρίζω, αφαιρώ τις λεπτομέρειες. Άλλοι δεν ανεβάζουν καν. Έχεις όμως πολύ περισσότερα να κερδίσεις από το fb μένοντας εκεί (τουλάχιστον για την ώρα).

Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Εμένα μου αρέσει να ασχολούμαι με παιχνίδια. Είχα την παρακάτω συζήτηση μέσω μηνυμάτων. Νομίζω πως ήταν πολύ βολικότερο που μου το ανέφερε στο fb για να το δω με την ησυχία μου, παρά στο msn, ή στο email.
Spoiler: show
Εικόνα