Δημοσιεύτηκε: 17 Απρ 2010, 04:40
flox έγραψε:Ξεκίνησα να γράφω συγκεκριμένες παρατηρήσεις, ώστε η κριτική να είναι πιο γόνιμη, αλλά στην πορεία διαπίστωσα ότι το κείμενο -κατά τη γνώμη μου, πάντα- δεν διορθώνεται, αλλά πρέπει να ξαναγραφεί από την αρχή.
Η γνώμη σου έγινε αντιληπτή. Με μια τέτοια γνώμη, πρέπει να έχουμε υπόψιν και την προσπάθεια που έκαναν ήδη αυτοί που ασχολήθηκαν,
δεν εννοώ πως εσύ ανέφερες κάτι αντίθετο, απλά το διευκρινίζω.
Καθώς δηλώνουμε ότι το κείμενο κατά την γνώμη μας, πρέπει να ξαναγραφεί από την αρχή,
πιστεύω ότι αυτή η δήλωση μας περιλαμβάνει υπευθυνότητα (εφόσον εκλαμβάνουμε την προσπάθεια που κατέλαβαν κάποια άτομα και τον χρόνο που αφιέρωσαν).
Αυτοί που ασχολήθηκαν ήδη με το κείμενο δεν μπορούν να ξέρουν πως θα το έγραφες εσύ, αν το ξεκινούσες από την αρχή.
Αν έχεις χρόνο και όρεξη, κάνε μια προσπάθεια για να γράψεις το κείμενο έτσι όπως το φαντάζεσαι.
flox έγραψε:Κατ' αρχάς θα πρότεινα την απαλοιφή κάθε άμεσης αναφοράς στα Windows και την Microsoft.
Η φράση "Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπόψη τα παρακάτω αδιαμφισβήτητα δεδομένα" δεν δείχνει διάθεση συζήτησης. Ο χειρότερος τρόπος να πείσεις κάποιον είναι να ξεκινήσεις τη θέση σου λέγοντας "τώρα θα σου αποδείξω ότι έχω δίκαιο κι εσύ άδικο".
Όχι ότι διαφωνώ απαραίτητα, απλά θέλω να καταλάβω.
Αν άλλαζε το κείμενο στα συγκεκριμένα σημεία, με βάση όσα ανέφερες-πρότεινες, τότε θα ήταν εντάξει ή απλά λίγο καλύτερα;
Ρωτάω γιατί με βάση την προσωπική σου γνώμη (όπως ανέφερες πιο πάνω), το κείμενο χρειάζεται να ξανά ξαναγραφεί από την αρχή.
flox έγραψε:Και γενικότερα, θα έλεγα να γίνει λιγότερο επιθετική σε μερικά σημεία, τα οποία δεν θα επισημάνω, νομίζω είναι φανερά.
Αυτό το σημείο της απάντησης σου πιστεύω ότι είναι με μια γεύση αινίγματος,
τουλάχιστον έτσι όπως το διαβάζω εγώ, έτσι μου φαίνεται. Τι θα πει νομίζω είναι φανερά;
Ανέφερες την λέξη "γενικότερα" και στην αρχή της απάντησης σου (πάνω πάνω),
ανέφερες ότι κατά την γνώμη σου χρειάζεται να ξαναγραφεί το κείμενο από την αρχή.
Για σένα κάποια πράγματα μπορεί να είναι αυτονόητα αλλά για κάποιους άλλους όχι,
για εσένα μπορεί η διατύπωση του κειμένου να μην είναι πολύ καλή αλλά για κάποιους άλλους πάλι όχι.
Θα βοηθούσες πολύ περισσότερο αν γινόσουν πιο συγκεκριμένος, άσχετα με το αν πιστεύεις ότι κάποια πράγματα είναι αυτονόητα και φανερά.
Βασικά, θα βοηθούσες πολύ αν ξανά έγραφες το κείμενο από την αρχή, έτσι όπως πιστεύεις ότι θα είναι καλύτερα.
Nisok έγραψε:Πιστεύω ότι πρέπει να εκφραστούμε πιο ουδέτερα, να μιλήσουμε μια πολιτική γλώσσα, flox περιμένω την έκδοσή σου.
atermon έγραψε:Ευπρόσδεκτος όποιος έχει να προτείνει εναλλακτικά κείμενα.
Σαφώς, ελπίζω το θέμα που ξεκίνησε ο linuxovios να εξελιχθεί θετικά
και να μην παγώσει σε καμία περίπτωση. Όσο εμείς επιθυμούμε να αλλάξουν τα πράγματα στο σύστημα,
η απραξία δεν προσφέρει τίποτα.
Φιλικά