Δημοσιεύτηκε: 18 Απρ 2010, 17:31
από alefteris
linuxovios έγραψε:
έγραψε:Δεν είναι σωστή η συμβουλή που δίνεις στα μέλη του φόρουμ να κάνουν spamming όσους έχουν στο βιβλίο διευθύνσεών τους. Ήδη ήρθε ένα email με καμιά 200 αποδέκτες και το pdf συνημμένο, το οποίο χαρακτηρίστηκε από το λογισμικό της λίστας ως ανεπιθύμητο.

Από την άλλη, πώς θα μάθει ο κόσμος για την επιστολή, ώστε να την υπογράψει αν συμφωνεί? Χρειάζεται προώθηση. Δε νομίζω ότι ενημέρωση για ένα τόσο σημαντικό θέμα εντάσσεται στα πλαίσια του παραδοσιακού, παρεμβατικού, ενοχλητικού και εν τέλει εμπορικών συμφερόντων spamming.

Το spamming δεν είναι εκνευριστικό γιατί κάποιο βγάζουν λεφτά από αυτό. Είναι εκνευριστικό γιατί αποστέλλεται σε άτομα που δεν τα αφορά το θέμα ή δεν ζήτησαν να ενημερωθούν για αυτό. Οπότε για παράδειγμα ένα email που ενημερώνει για τους πληγέντες ενός σεισμού ή για την προστασία ενός είδους προς εξαφάνιση, μπορεί να έχουν καλές προθέσεις, παρόλα αυτά εγώ θεωρώ ότι σπαμάρουν το mailbox μου, γιατί δεν τα ζήτησα. Όπως και είναι διαφορετικό το πάρω το email από μια λίστα ταχυδρομείου σχετική με floss, γιατί εκεί, εγώ ζήτησα να ενημερώνομαι για αυτό το θέμα. Οπότε τότε, δεν το θεωρώ spam. Ελπίζω να κατάλαβες την διαφορά. Ο καλύτερος τρόπος προώθησης θα ήταν η δημοσίευση του σε σχετικές λίστες ταχυδρομείου, σε websites, blogs και κοινωνικά δίκτυα.