Δημοσιεύτηκε: 26 Απρ 2010, 13:15
από linuxovios
Πριν ξεκινήσω να απαντάω, προλογικά να αναφέρω :

α) Στο κράτος που μια ιστοσελίδα 3.000 ευρώ πληρώνεται από τους φορολογούμενος 1.000.000 ευρώ, καταλαβαίνεις πώς ό,τι στοιχεία και να βρεις θα είναι "λογιστικά παραποιημένα / μαγειρεμένα"

β) Όσο για το υψηλό επίπεδο που απευθύνεται η επιστολή (π.χ. πρωθυπουργός), αναφέρεσαι στον κύριο που προεκλογικά έλεγε ότι υπάρχουν τα χρήματα και ότι θα αυξήσει τους μισθούς και λίγους μήνες μετά ξεκίνησε την οικονομική υποδούλωση των Ελλήνων ες αεί ? ok...

Πάμε τώρα στα επιμέρους:
έγραψε:1ον ξέρει κανείς πόσα χρήματα σπαταλάει το κράτος για προϊόντα M$ (με στοιχεία).

Έχω ποστάρει στοιχεία στο τρέχον thread. 17.000.000 ευρώ γράφει ο προϋπολογισμός του 2009 για client μηχανήματα + λογισμικό. Για server δεν βρήκα στοιχεία. Τι ποσό είναι για μηχανήματα και τι για λογισμικό, δεν έχω καταφέρει να βρω και ούτε και νομίζω ότι κανείς από αυτούς που μας κυβερνάνε, γνωρίζει.

έγραψε:2ον στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το Ubuntu ή άλλες γνωστές διανομές Linux και το Open Office παρέχουν αντίστοιχη, αν όχι ανώτερη λειτουργικότητα με μηδενικό κόστος υπάρχουν;

Αυτονόητο. Οι περισσότερες διανομές linux και το open office παρέχονται δωρεάν. Εκτός και αν ισχυρίζεται κανείς ότι το proprietary λογισμικό είναι δωρεάν, νομίζω ότι δεν χρειάζονται στοιχεία. Το support φυσικά είναι άλλη υπόθεση. Εγώ μιλάω μόνο για κόστος αγοράς.
έγραψε:
3ον στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι διανομές Linux παρέχουν πρακτικά ανοσία από κακόβουλο λογισμικό υπάρχουν;

Ναι. Τα 100.000 signatures που έχει κάθε μοντέρνο AV λογισμικό για win. Οι ιοί για linux μετριούνται στα δάχτυλα και από αυτούς κανένας δεν έχει πετύχει διάδοση, παρά τις πεισματικές προσπάθειες μερικών στα εργαστήρια.

έγραψε:5ον " άλλα ευρωπαϊκά κράτη (όπως η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Δανία, η Νορβηγία ) προωθούν τα Ανοιχτά Πρότυπα υποχρεωτικά για το δημόσιο τομέα τους. Σε άλλα κράτη (όπως η Γερμανία και η Γαλλία) πολλές δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί έχουν μεταβεί σε ανοικτό λογισμικό, εξοικονομώντας εκατομμύρια ευρώ το χρόνο." στοιχεία;

Όπου ψάξεις στο net, θα βρεις τα στοιχεία. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι η Γαλλική αστυνομία ανακοίνωσε εξοικονόμηση 3.000.000 ευρώ το χρόνο από τη μετάβασή της (σε ubuntu αν δεν κάνω λάθος)

έγραψε:οπότε ίσως στα πλαίσια του opengov κλπ έχουν ανέβει ή ανέβουν στο μέλλον έγγραφα και στοιχεία από τα οποία να μπορούν να εξαχθούν σχετικά συμπεράσματα.

Εδώ γελάμε... Τη συμφωνία με την MS ακόμα περιμένουμε να τη δούμε στο φως της δημοσιότητας. Ούτε οι βουλευτές δε γνωρίζουν το περιεχόμενό τους. Φυσικά θα υπάρχει κάπου ρήτρα που θα απαγορεύει τη δημοσίευσή της.

Κουράγιο κοιμισμένοι και φοβισμένοι νεοέλληνες.