Δημοσιεύτηκε: 26 Απρ 2010, 13:35
linuxovios έγραψε:έγραψε:2ον στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι το Ubuntu ή άλλες γνωστές διανομές Linux και το Open Office παρέχουν αντίστοιχη, αν όχι ανώτερη λειτουργικότητα με μηδενικό κόστος υπάρχουν;
Αυτονόητο. Οι περισσότερες διανομές linux και το open office παρέχονται δωρεάν. Εκτός και αν ισχυρίζεται κανείς ότι το proprietary λογισμικό είναι δωρεάν, νομίζω ότι δεν χρειάζονται στοιχεία. Το support φυσικά είναι άλλη υπόθεση. Εγώ μιλάω μόνο για κόστος αγοράς.
Τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Πρέπει να μπορούμε να απαντήσουμε την ερώτηση: "Οι διανομές Linux και το OpenOffice παρέχουν πράγματι αντίστοιχη ή ανώτερη λειτουργικότητα με τις αντίστοιχες καθιερωμένες λύσεις;" Και επειδή η λειτουργικότητα είναι αρκετά υποκειμενικό πράγμα που συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την συνήθεια (Μεταξύ λύσεων με παρόμοια χαρακτηριστικά είναι λειτουργική για εμένα αυτή που έχω συνηθίσει να χρησιμοποιώ και ξέρω να χειρίζομαι), πρέπει να μπορούμε να παραθέσουμε συγκεκριμένα στοιχεία και συγκριτικά που να δείχνουν τι από αυτά που μπορεί να κάνει κανείς με άλλες λύσεις, μπορεί να τα κάνει με την ίδια ευκολία και σε ΕΛΛΑΚ, τι όχι, και τι παραπάνω μπορεί να κάνει με ΕΛΛΑΚ που δεν μπορεί αλλιώς. Θα ήταν πολύ χρήσιμη μια τέτοια έκθεση, για να ξέρουμε πως απαντάμε σε αυτόν που θα πει: "Το OpenOffice αντίστοιχο με το Word μου; Ας γελάσω.Μπορώ να σου πω πάνω από 10 πράγματα που κάνω καθημερινά στο word με 2 κλικ και προσπάθησα αλλά δεν μπόρεσα να τα κάνω στο OpenOffice."