Δημοσιεύτηκε: 26 Απρ 2010, 15:51
από ktogias
linuxovios έγραψε:
έγραψε:Τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Πρέπει να μπορούμε να απαντήσουμε την ερώτηση: "Οι διανομές Linux και το OpenOffice παρέχουν πράγματι αντίστοιχη ή ανώτερη λειτουργικότητα με τις αντίστοιχες καθιερωμένες λύσεις;" Και επειδή η λειτουργικότητα είναι αρκετά υποκειμενικό πράγμα που συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με την συνήθεια (Μεταξύ λύσεων με παρόμοια χαρακτηριστικά είναι λειτουργική για εμένα αυτή που έχω συνηθίσει να χρησιμοποιώ και ξέρω να χειρίζομαι), πρέπει να μπορούμε να παραθέσουμε συγκεκριμένα στοιχεία και συγκριτικά που να δείχνουν τι από αυτά που μπορεί να κάνει κανείς με άλλες λύσεις, μπορεί να τα κάνει με την ίδια ευκολία και σε ΕΛΛΑΚ, τι όχι, και τι παραπάνω μπορεί να κάνει με ΕΛΛΑΚ που δεν μπορεί αλλιώς. Θα ήταν πολύ χρήσιμη μια τέτοια έκθεση, για να ξέρουμε πως απαντάμε σε αυτόν που θα πει: "Το OpenOffice αντίστοιχο με το Word μου; Ας γελάσω.Μπορώ να σου πω πάνω από 10 πράγματα που κάνω καθημερινά στο word με 2 κλικ και προσπάθησα αλλά δεν μπόρεσα να τα κάνω στο OpenOffice."

Κόστος MS office (λιανική γιατί δεν μπορώ να γνωρίζω πόσο το πληρώνει το δημόσιο κατά περίπτωση) : 105 - 700 ευρώ (home - enterprise).
Κόστος open office : 000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

Είναι αρκετά αυτονόητο?

Μάλλον δεν φαίνεται να συνενοούμαστε :( .. Άλλο πράγμα η λειτουργικότητα και άλλο το κόστος. Ένα πατίνι είναι πολύ φτηνότερο από ένα αυτοκίνητο, αλλά δεν μπορώ να προτείνω σε κάποιον που θέλει να μετακινείται σε συγκεκριμένες αποστάσεις με συγκεκριμένους τρόπους, ότι η διαφορά κόστους είναι το μόνο σημαντικό για να διαλέξει το πατίνι από το αμάξι.

linuxovios έγραψε:
Σε ό,τι αφορά τις συνήθειες των δημοσίων υπαλλήλων, δεν τους είδα να διαμαρτύρονται σθεναρά που μειώθηκε ο μισθός τους και περιορίζεται κάθε μέρα η αγοραστική τους δύναμη (έμμεσοι φόροι) και θα πληρώνουν τοκοχρεολύσια μέχρι και τα δισέγγονά τους. Ε, με βάση αυτό, μπορούν να αντέξουν να γράψουν ένα κείμενο στο ooo αντί για το MS Office.

Σοβαρά τώρα : Το έχω ξαναγράψει και σε άλλο forum. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ μου να κάνω τη σύγκριση ή να υποδείξω το master plan μετάβασης σε open source ή να κάνω έρευνα εργασίας. Αυτό είναι δουλειά της κυβέρνησης που άλλωστε γνωρίζει και τις λεπτομέρειες του γραφειοκρατικού μηχανισμού. Αν έπρεπε και αυτό να το κάνω εγώ ή ο κάθε πολίτης, τότε ας δηλώσουν οι κυβερνώντες ανικανότητα, ας παραιτηθούν και συζητάμε μετά. Μέχρι τότε, εγώ ως ενεργός πολίτης, ΚΑΝΩ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ οι οποίες defacto είναι σωστές γιατί εφαρμόζονται με επιτυχία σε άλλα κράτη της EE. Αν δεν μπορούμε σε αυτό το επίπεδο να κάνουμε ό,τι και τα άλλα κράτη της EE, τότε να βγούμε από αυτήν. Αλλά τι να πεις στο κράτος του 1.000.000 ευρώ για την ιστοσελίδα της Βουλής...

Κουράγιο κοιμισμένε και φοβισμένε νεοέλληνα.

Δεν λέει κανείς ότι είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε κάτι. Ό,τι κάνουμε το κάνουμε γιατί έτσι μας αρέσει. Και αυτό είναι υπέροχο. Και γι' αυτό θέλουμε να το κάνουμε όσο καλύτερα γίνεται. Όπως οι opensource προγραμματιστές θέλουν να κάνουν τον κώδικα που γράφουν όσο καλύτερο γίνεται, έτσι κι εμείς, εφόσον γουστάρουμε να καταπιανόμαστε με την προώθηση του ΕΛΛΑΚ, ας το κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Και το να έχουμε στοιχεία που βουλώνουν στόματα, να είμαστε ενημερωμένοι και να πατάμε σε αδιάσειστες πηγές ώστε να μην γινόμαστε ρεζίλι κάνοντας κακό σε αυτό που λέμε ότι προωθούμε, είναι πράγματα που μας βοηθούν να κάνουμε αυτό που κάνουμε όσο καλύτερα μπορούμε.Αν πράγματι γουστάρουμε το ΕΛΛΑΚ πρέπει να τα ψάξουμε αυτά τα πράγματα. Ο καθένας προσωπικά και όλοι μαζί ώστε να το προωθούμε με συνέπεια και σοβαρότητα. Και για όσα δεν έχουμε ψάξει (ακόμα) ή δεν μπορούμε να αποδείξουμε, να έχουμε το θάρρος και την ευθύτητα να λέμε "δεν ξέρω", "δεν είμαι σίγουρος" αντί να τα διατυμπανίζουμε με παχιά λόγια που μπορεί να μας αφήσουν εκτιθεμένους. Όσον αφορά για το ότι δεν είναι δική μας δουλειά αυτό, συμφωνώ. Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι δική μας δουλειά. Ούτε του linus ήταν δική του δουλειά να γράψει και να αφήσει ελεύθερο το linux, ούτε του Stallman να γράψει την άδεια GNU. Από μόνοι μας τα κάνουμε, ακριβώς γιατί ξέρουμε ότι δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από εταιρίες πώλησης λογισμικού, κυβερνήσεις και πολιτικούς. Παίρνουμε την πρωτοβουλία και κάνουμε εμείς τη δικιά τους δουλειά. Επειδή το επιλέξαμε. Επειδή γουστάρουμε. Και γι' αυτό θέλουμε να την κάνουμε σωστά ώστε μην μπορεί να μας την πει κανένας!