Δημοσιεύτηκε: 26 Απρ 2010, 17:03
από ktogias
linuxovios έγραψε:
ktogias, επειδή αναφέρθηκες σε "ρεζίλια" , υπάρχει κάτι στην επιστολή που εκθέτει κάποιον ή κάποιους ή το ανοικτό λογισμικό ?

Ευτυχώς, στα πλαίσια της ανάλυσης που θα κάνει ο μέσος πολίτης ή δημόσιος λειτουργός, όχι δεν υπάρχει. Έτσι, δεν πιστεύω ότι η επιστολή υπάρχει περίπτωση να κάνει περισσότερο κακό από ότι καλό. Γι' αυτό και έβαλα και την υπογραφή μου στο petition. Αν όμως εξετάσουμε σε βάθος τις θέσεις και απαιτήσεις που προβάλλει, και αυτό νομίζω κάνουμε με αυτή τη συζήτηση, αποκαλύπτονται κάποια σημεία που κάποιος κακοπροαίρετος και με λίγες περισσότερες γνώσεις ή λίγο πιο ψαγμένος από εμάς, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να ακυρώσει την όλη προσπάθεια και να μας παρουσιάσει ως αφελείς που δεν ξέρουμε τι ζητάμε ή ζητάμε εντελώς ανέφικτα πράγματα. Και τα σημεία αυτά θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί (ή τουλάχιστον "στεγανοποιηθεί") με λίγο πιο προσεγμένη έκφραση και τόνο σε ορισμένα σημεία (δες παρατηρήσεις/προτάσεις μου σε παλιότερο post σε αυτό το thread).

Τέλος, δεν απαιτώ σε καμιά περίπτωση απο εσένα, ή από κανένα άλλο, να κάτσει να κάνει μια δύσκολη, επίπονη και χρονοβόρα έρευνα. Αλλά εφόσον δεν την έχουμε κάνει οφείλουμε στους εαυτούς μας να έχουμε συναίσθηση της διάκρισης μεταξύ του τι ξέρουμε, τι διαισθανόμαστε και τι ελπίζουμε ώστε να μην τα μπερδεύουμε ασυναίσθητα μεταξύ τους, και έχοντας αυτή τη συναίσθηση να φροντίζουμε να είμαστε προσεκτικοί και συνεπείς στο τι λέμε, τι υποστηρίζουμε, τι ζητάμε και με τι ύφος το ζητάμε.