Δημοσιεύτηκε: 26 Απρ 2010, 20:46
από ftso
g00fy έγραψε:Σαχλαμάρες και υπερβολές θα μου πείτε όλ' αυτά - κολλάω σε λεπτομέρειες. Ναι συμφωνώ, τα παιδιά προσπάθησαν για το καλύτερο απλά ίσως δε βγήκε και δε φταίνε πάντοτε αυτοί. Σίγουρα, και αν φάνηκα κακός, ζητώ συγνώμη - ήταν καλά μπορούσε και καλύτερα.

Εδώ τα λες όλα.

g00fy έγραψε:Ξεκινά την παρουσίαση ο Κώστας βάζοντας το Video Promo του 10.04 το οποίο έκανε αίσθηση. Υπήρξε πίεση απο πλευρά διοργανωτών σχετικά με τον χρόνο μας - "30 λεπτά, κανονίστε την πορεία σας - Κώστα τρέξε το γρήγορα"(κρατήστε το αυτό, είναι σημαντικό).

Δεν ξέρω αν υπονοείς κάτι εδώ. Νομίζω πως ήμουν εγώ που σας πίεσα, έχοντας το θάρρος, καθώς ήξερα το μέγεθος της παρουσίασης και πως έπρεπε να τρέξετε για να βγει σε 30'.
Για άλλη μια φορά μπράβο, ήσασταν άψογοι. :thumbup:

Δυστυχώς μερικές παρουσιάσεις ξέφευγαν κάποια λεπτά και έτσι το πρόγραμμα έβγαινε άκυρο.
Πέρυσι στην Λάρισα ήταν πιο ελαστικοί, αλλά οι παρουσιάσεις εκεί κυλούσαν η μια μετά την άλλη. Εδώ παίζανε ταυτόχρονα 4 αίθουσες και ο συντονισμός ήταν πραγματικά πολύ δύσκολος.

g00fy έγραψε:
Η ελληνική ομάδα του Fedora ήρθε στην αίθουσα για flame war και όχι για να ενημερωθεί και ακούσει τις εξελίξεις του Ubuntu.
...
Φυσικά όταν ανέφερα πως αυτά που είπα στο βήμα τα εννοούσα και πως πρέπει να συνεργαστούμε η απάντηση ήταν πως δε μπορούμε γιατί δεν έχουμε κοινούς στόχους :?

Το ότι η ερώτηση τους έγινε στα πλαίσια του flaming είναι σίγουρο. Το flaming face2face έχει πολύ πλάκα και το μόνο και (εξαιρετικά) αρνητικό που βρήκα ήταν το λάθος timing.
Τώρα, για το το περι συνεργασίας, θα σε παραπέμψω στην συνέντευξη του Γλέζου στο ubuntistas.
Εμείς πιο πολύ προωθούμε το linux και αυξάνουμε χρήστες του , ενώ αυτοί πιο πολύ προσφέρουν σε τεχνικό επίπεδο κάνοντας καλύτερο το linux.
Όπως βλέπεις έμμεσα συνεργαζόμαστε ήδη.
Η διαφορά είναι ότι εμείς μπορούμε και πρέπει να γίνουν προσπάθειες να αυξήσουμε τα άτομα με προσφορά σε τεχνικό επίπεδο, ενώ αυτοί θα συνεχίσουν στα ίδια πλαίσια καθώς πιστεύουν πως...Fedora fails and thats a good thing. :P
Δυστυχώς για αυτούς ο τελικός χρήστης έχει αντίθετη άποψη ;)

g00fy έγραψε:Σε γενικές γραμμές το φετινό FOSSCOMM ήταν καλούτσικο, ο κόσμος ενδιαφέρθηκε αλλά η οργάνωσή του ήταν 10 σκαλιά κάτω απο το περσινό. Γιατί θα με ρωτήσετε είμαι τόσο "κακός"

Πέρα απο το catering που ήταν εκεί καθ´ όλη τη διάρκεια και σέρβιρε καφέδες και snack ( :bow: :thumbup: )
Δεν υπήρχε live streaming όπως πέρσι. Το βήμα για τους ομιλητές ήταν πολύ πρόχειρο με 2 σπασμένες καρέκλες... ασχολίαστο, πολύ μικρό γραφείο και απουσία ενός υπολογιστή με ασύρματο ποντίκι - presenter για όλους του ομιλητές, έξοδο ήχου και πολλά άλλα. Θύμιζε προχειροδουλειά, γι' αυτό ίσως και ο κόσμος άρχισε να φεύγει. Στο FOSSCOMM της Λάρισας, είχα την εντύπωση πως θα ήταν όπως φέτος, και μόλις μπήκα στην αίθουσα και αντίκρισα τον κόσμο και την σοβαρότητα όλων μου κόπηκαν τα πόδια...
...
Αυτό όμως που δε θα το συγχωρήσω ποτέ και επιτρέψτε μου για μια φορά να μιλήσω έτσι - γαϊδουριά και αναισθησία ήταν που δεν πρόβλεψαν να καλύψουν τα Α.Μ.Ε.Α. Πάρα πολλές σκάλες, απουσία ράμπας, αίθουσες που για να τις βρεις έπρεπε να ανεβοκατεβαίνεις σκάλες και να διασχίζεις διαδρόμους. Έτσι, όταν εμφανίστηκε ένα παλικάρι με την σύζηγό του και θέλησε να παρακολουθήσει κάποια ομιλία εκτός της βασικής αίθουσας κανείς δεν ενδιαφέρθηκε! Και αφού φτάσαμε τελικά στο άλλο κτήριο, ο ανελκυστήρας ήταν κλειδωμένος. Η απάντηση πολύ απλή και εύκολη, χίλια συγνώμη, έπρεπε να πάρουμε γραπτή άδεια για να λειτουργήσει.

Εδώ εγώ θα πω πως, η οργάνωση με το μέγεθος της πόλης-ιδρύματος είναι δυστυχώς αντιστρόφως ανάλογα.
Πέρυσι η οργάνωση έγινε απο τα άτομα του ίδιου του ΤΕΙ Λάρισας όπου μπορούσαν να κόβουν και να ράβουν.
Φέτος για να παρθεί μια IP που να βγαίνει στο διαδίκτυο έπρεπε να παρθεί έγκριση απο 10 άτομα και στο τέλος με τα κόπων και βασάνων την δίνανε μαζί με 10 περιορισμούς... :thumbdown:

g00fy έγραψε:το FOSSCOMM της Θεσσαλονίκης ήταν ένα μεγάλο ΦΙΑΣΚΟ.

Εγώ πάλι το είδα σαν το μεγαλύτερο πανηγύρι που έχει διοργανωθεί ως τώρα για τις Ελληνικές κοινότητες καθώς ο κυριότερος στόχος, που ήταν η συμμάζοξη όλων αυτών που επικοινωνούν μέσα απο τις οθόνες σε φυσικό περιβάλλον για ανταλλαγή απόψεων,γνωριμίες και flame, επετεύχθη και αυτό φαίνεται απο τον αριθμό των συμμετεχόντων. Πάνω απο 500 άτομα πέρασαν στις δυο μέρες τις πόρτες του συνεδρίου.

Αυτά :)