Δημοσιεύτηκε: 13 Ιούλ 2010, 14:43
linuxovios έγραψε:Σου παραθέτω και από το ίδιο link με τις μετρήσεις που δίνεις :έγραψε:Steve Ballmer of Microsoft estimates Linux's share of desktop users to be higher than the web stats suggest. In a speech to investors in February 2009, Ballmer presented a slide based on Microsoft's research: it shows Linux's share of business and home PCs about the same as Apple's.[3][4]
Καθένας μπορεί να εικάζει και να λέει ότι θέλει ή ότι τον συμφέρει σε κάθε περίσταση. Εμείς είναι το θέμα, θέλουμε να μιλάμε με εικασίες και αοριστίες για να ευλογάμε τα γένια μας ή να λαμβάνουμε υπόψη την πιο αξιόπιστη και ενδεικτική μέτρηση που μπορούμε σήμερα να έχουμε; Αν θέλουμε το 1ο, τότε και εγώ να πω ότι υπολογίζω το ποσοστό χρήσης του linux στο 100% γιατί υπάρχουν ~9 pc/laptop στο σπίτι και το γραφείο μου και όλα έχουν εγκατεστημένο μόνο linux τα τελευταία 6 χρόνια. Αν θέλουμε το 2ο, οφείλω να δεχτώ ότι παγκοσμίως το μετρήσιμο ποσοστό χρήσης linux είναι περίπου 1- 2% γιατί αυτό λένε οι πιο αξιόπιστες από τις μετρήσεις που έχω δει, και αυτό περίπου παρατηρώ και γύρω μου όταν βλέπω τον περιπτερά με το laptop του. όταν περνάω έξω από ένα internet cafe, όταν μπαίνω σε μια δημόσια υπηρεσία ή σε ένα γραφείο ή σε κάποιο σπίτι.