Δημοσιεύτηκε: 16 Ιούλ 2010, 18:17
@Aeron : Η προσέγγισή σου ίσως έχει θετικό αποτέλεσμα κάποιες φορές, αλλά την βρίσκω αρκετά "χοντροκομμένη" . Κατά τη γνώμη μου μια τέτοια συμπεριφορά μπορεί εύκολα να προκαλέσει αρχικά εκνευρισμό και στη συνέχεια ο αποδέκτης αμυνόμενος να σε θεωρήσει αγενή, γραφικό και φανατικό και να απαντήσει κάτι σαν το: "Και ποιος είσαι εσύ που θα μου πεις πως θα κάνω τη δουλειά μου περιθωριακέ λινουξά; Χρησιμοποιώ τις εφαρμογές που χρησιμοποιώ γιατί είναι οι καλύτερες και πιο σύγχρονες που υπάρχουν στην αγορά. Κοίτα το Office2007 και το docx αν θες να δεις πόσο μπροστά προχωράει η τεχνολογία... Κι εσύ μου μιλάς για ένα openoffice που προσπαθεί να αντιγράψει το 10ετίας office 2000 και δεν το χρησιμοποιεί ούτε η μάνα του; Όλοι οι τεχνολογικά προχωρημένοι φίλοι μου έχουν office2007 με το ωραίο ribbon interface και μου στέλνουν docx και είναι και σικάτοι. Άντε βάλε κι εσύ windows και office που είναι στάνταρ και τα έχει όλος ο κόσμος να μπορούμε να συνεννοηθούμε."
Τα παραπάνω λόγια δεν τα ενστερνίζομαι σε καμιά περίπτωση, αλλά τα έχω δεχτεί ως αντίδραση σε προσπάθειές μου να πείσω κόσμο να χρησιμοποιήσει ΕΛΛΑΚ αντί για τα αντίστοιχα γνωστά κλειστά προγράμματα. Το να καταφέρεις ο συνομιλητής σου να καταλάβει και να δεχθεί ότι τα παραπάνω επιχειρήματα μπάζουν από παντού και τα πράγματα είναι περίπου όπως λες εσύ, είναι μια πολύ λεπτή διαδικασία που πιστεύω ότι δεν βοηθιέται, αλλά δυσχεραίνεται με χοντροκομμένη και προκλητική φρασεολογία σαν και αυτή που προτείνεις.
Τέλος, για να είμαστε σίγουροι ότι καταλαβαινόμαστε και να αποφύγουμε πιθανές παρεξηγήσεις, δηλώνω ότι δεν προσπαθώ να σου επιτεθώ με τα παραπάνω σε καμιά περίπτωση. Απλά εκφράζω τη γνώμη μου με αφορμή τα όσα έγραψες στα πλαίσια μια συζήτησης για το πως είναι καλύτερο να φερόμαστε όταν υπερασπιζόμαστε το ΕΛΛΑΚ έτσι ώστε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.
Τα παραπάνω λόγια δεν τα ενστερνίζομαι σε καμιά περίπτωση, αλλά τα έχω δεχτεί ως αντίδραση σε προσπάθειές μου να πείσω κόσμο να χρησιμοποιήσει ΕΛΛΑΚ αντί για τα αντίστοιχα γνωστά κλειστά προγράμματα. Το να καταφέρεις ο συνομιλητής σου να καταλάβει και να δεχθεί ότι τα παραπάνω επιχειρήματα μπάζουν από παντού και τα πράγματα είναι περίπου όπως λες εσύ, είναι μια πολύ λεπτή διαδικασία που πιστεύω ότι δεν βοηθιέται, αλλά δυσχεραίνεται με χοντροκομμένη και προκλητική φρασεολογία σαν και αυτή που προτείνεις.
Τέλος, για να είμαστε σίγουροι ότι καταλαβαινόμαστε και να αποφύγουμε πιθανές παρεξηγήσεις, δηλώνω ότι δεν προσπαθώ να σου επιτεθώ με τα παραπάνω σε καμιά περίπτωση. Απλά εκφράζω τη γνώμη μου με αφορμή τα όσα έγραψες στα πλαίσια μια συζήτησης για το πως είναι καλύτερο να φερόμαστε όταν υπερασπιζόμαστε το ΕΛΛΑΚ έτσι ώστε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.