Δημοσιεύτηκε: 21 Ιούλ 2010, 20:36
Εγώ πάντως τις υποθέσεις windows refund ενώ στην αρχή τις εύρισκα ενδιαφέρουσες, όσο το σκέφτομαι τόσο πιο ανούσιες μου φαίνονται. Πολύ φασαρία για το τίποτα. Κάθε κατασκευαστής ή έμπορος θα προσπαθήσει να το αποφύγει με ότι τερτίπι και τριπλα υπάρχει, και αφού σε έχει σκάσει και τον έχεις σκάσει, ίσως σου επιστρέψει τα 30ευρώ ή και λιγότερα που χρεώνεται τη μαζική OEM άδεια των windows... Αξίζει τον κόπο; Μήπως γινόμαστε παράξενοι και παρανοϊκοί χωρίς λόγο; Γιατί ποτέ δεν ζητήσαμε επιστροφή χρημάτων για το antivirus ή το office ή το nero που έρχεται προ-εγκατεστημένο ή περιλαμβάνεται στα cd του νέου μας laptop ή pc και τρελαινόμαστε τώρα που γίναμε "λινουξάδες" να αποζημιωθούμε για τα windows; Γιατί όταν αγοράζουμε ένα κινητό τηλέφωνο δεν λέμε στη sony ericsson ότι δεν μας αρέσει το software ή το handfree που έχει μέσα και θέλουμε να το γυρίσουμε πίσω και να αποζημιωθούμε; Το ότι εχουμε τις τεχνικές ικανότητες να πετάξουμε το Α πρόγραμμα που έρχεται με το pc και αντί γι' αυτό να βάλουμε το Β ή το Γ αντίστοιχο, είτε πρόκειται για το λειτουργικό σύστημα, είτε για οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα, σημαίνει ότι η εταιρία πρέπει να μας αποζημιώσει; Αν πιστεύουμε πως ναι, τότε να το κάνουμε για το Nero γιατί θέλουμε να βάλουμε το incd, για το norton γιατί προτιμάμε το karpefsky και για το start-up-backup-τα-κανω-όλα-και-γυαλίζω app που τρώει τη μνήμη του φορητού και το απενεργοποιούμε με το πρώτο boot. Αν όμως τόσα χρόνια αγοράζαμε laptop με norton ή nero που ποτέ δεν χρησιμοποιούσαμε και δεν λέγαμε τίποτα, αλλά τώρα χαλάμε τον κόσμο για τα windows, νομίζω έχουμε 2 μέτρα και δυο σταθμά... Και αυτό που ίσως μείνει στον κατασκευαστή ή πωλητή θα είναι "Τι περίεργοι - στριμμένοι - κομπλεξικοί άνθρωποι αυτοί οι linuxάδες... Δεν πρόκειται ποτέ να πάψουν να είναι μειονότητα έτσι όπως πάνε..." - Γιατί να πρωθήσει ο έμπορος ή ο κατασκευαστής μια συσκευή με linux; Για να την πάρει κάποιος να αρχίσει να ψάχνεται, να μπλέξει μαζί μας και να του ζητά μετά επιστροφή χρημάτων για ότι άλλο αγοράσει από αυτόν και έχει windows; Πριτσ!