Δημοσιεύτηκε: 30 Ιούλ 2010, 12:17
από dtrzG
Να δω και μια Dell να παρω θαρρος ?? Αυτη τη στιγμη ειμαι στα προθυρα να στειλω το πρωτο μου email στη Dell σχετικα με το refund.Πηρα στα χερια μου τη Δευτερα το Dell 1564 και για λογους ελλειψης χρονου δεν το ανοιξα.Το ανοιξα λοιπον σημερα και ειδα την Eula μπροστα μου.Αυτη τη στιγμη τρεχει το ubuntu 10.04 απο live usb και ολα ειναι οκ. Αυτο που με τρομαζει ειναι το εξης : Στην EULA των Vista ελεγε : Εαν δεν αποδεχεστε αυτους τους ορους,μην εγκαταστησετε το λογισμικο.Αντι αυτου,επικοινωνηστε με τον κατασκεαυστη ή τον υπευθυνο εγκαταστασης,για πληροφοριες σχετικα με την πολιτικη επιστροφης που αφορα επιστροφη χρηματων ή πιστωση.Ολα καλα μεχρι εδω.Η EULA των Windoze 7 ομως που εχω αυτη τη στιγμη μπροστα μου (εκανα reboot) λεει το εξης : Εαν δεν αποδεχεστε αυτους τους ορους,μην χρησιμοποιησετε αυτο το λογισμικο.Πρεπει να επιστρεψετε ολο το συστημα στο οποιο εχει εγκατασταθει το λογισμικο για επιστροφη χρηματων 'η πιστωση. Και ερωτω εγω τωρα : για ποιο εγκατεστημενο λογισμικο μιλαει απο τη στιγμη που η εγκατασταση δεν εχει γινει ? Και γιατι πρεπει να επιστρεψω το λαπτοπ πισω ? Τρελαθηκαμε τελειως ? Μηπως εγινε σκοπιμη αλλαγη της EULA ? Η μεγαλη ειρωνια ειναι το γεγονος οτι υπαρχουν κανονικα 2 EULA.Αυτη της Microsoft και αυτη της Dell.Οταν μας λεει ομως να επιστρεψουμε ολο το συστημα,στην ουσια δεν αναιρει/καταπατα την EULA της Dell ?

ΥΓ : εχω εκφρασει και παλιοτερα το ενδιαφερον μου για μια τετοια κινηση (στο μεγαλο νημα περι αγορας φορητου χωρις windoze) και ειμαι μεγαλης υποστηρικτης της καθως δεν ειναι τα χρηματα,αλλα η στερηση της ελευθεριας της επιλογης που αποτελει βασικο δικαιωμα του καθε καταναλωτη σε οποιαδηποτε συσκευη και αν επιθυμει να αποκτησει.
ΥΓ2 : @linuxovios : Συνεχισε ετσι,εισαι σε καλο δρομο και μπραβο σου.
ΥΓ3: Μακαρι να ειχα παρει και γω παλια τετοια απαντηση απο την toshiba.
YΓ4: Θα παραθετω και τις δικες μου εξελιξεις στο παρον νημα.Αν ειστε αντιθετοι παρακαλω να μου το δηλωσετε.