Δημοσιεύτηκε: 11 Φεβ 2011, 13:18
από akounadis
simosx έγραψε:Υπήρξε συζήτηση πρόσφατα για να φτιάξουμε ένα «πακέτο» που θα μπορούσε να πάρει ο καθένας και να κάνει μια παρουσίαση στον τόπο του.
Κατ'ελάχιστο θα ήταν ένα αρχείο .odp (OpenDocument Presentation) που θα έχει και σημειώσεις (notes) για να βοηθήσει τον ομιλητή στην προετοιμασία.

Αυτό που θέλουμε είναι να ξεκινήσουμε μια τέτοια προσπάθεια με μια παρουσίαση σε στόχο τα 60 λεπτά, και να δίνουμε το πακέτο αυτό ως βοήθημα.

Ποιος θα ήθελε να ξεκινήσει την παρουσίαση αυτή;

...στην εταιρεία που εργάζομαι και συγκεκριμένα στο τμήμα μου (μεγάλη εταιρεία που αποτελείται από πολλά τμήματα) σκέφτηκαν να εγκαταστήσουν ανοιχτό λειτουργικό σύστημα. Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από μήνες σκέψεων και περισυλλογής (χαχαχα) και ο λόγος είναι ότι πλέον τα έξοδα είναι αβάσταχτα. Το τμήμα αποτελείται από 50 περίπου άτομα και ο καθένας-μια με τον υπολογιστή του. Το πρόβλημα είναι ότι δεν βρίσκεται το άτομο να βοηθήσει για το στήσιμο. Τους έκανα μια πρόταση για να βοηθήσω αρχικά στο στήσιμο και ομολογώ πως ενθουσιάστηκαν και πήραν την απόφαση πλέον να γίνει η αρχή. Τους ανέφερα κάποια πράγματα περί γενικής φύσεως για linux και ubuntu που χρησιμοποιώ εγώ... ξαφνικά μετά από ένα τέταρτο ομιλίας μου διαπίστωσα ότι με κοίταγαν με ανοικτό το στόμα... πως να το πω... ανέβηκε η αυτοπεποίθησή μου στα ύψη χαχαχα. Από τότε με έχουν "ζαλίσει" το πότε θα ξεκινήσουμε.
Πραγματικά θα μου χρειαζόταν ένας τέτοιος οδηγός, ένα project να το πω, που να νιώθω σιγουριά γιατί οι γνώσεις μου στον κόσμο linux-ubuntu είναι μικρές.
Πραγματικά θα ήθελα να ανοίξουν τα μάτια τους και να δουν και ας έχω συμβάλει στο ελάχιστο...!!!

ΥΓ Το 80% της παραγωγής-εργασίας τρέχει σε dos. Είναι κρίμα απ' το θεό.