Δημοσιεύτηκε: 22 Απρ 2011, 18:33
από simosx
saviolidis έγραψε:Βασικά τα άτομα στα οποία αναφέρω ως κοινότητα, τα 1/2 ασχολούνται τόσο στο ubuntu όσο εγώ...Γνώρισα το Linux από τον καθηγητή μου, ο οποίος μου έχει δίξει πολλά και χρήσιμα πράγματα περί Linux και Ubuntu...Στο εργαστήριο πληροφορικής στο Επαλ Σίφνου στο οποίο πάω, έχουμε βάλει σε όλους τους υπολογιστές ubuntu, αφού ο Server μας έχει Ubuntu Server!!!
Έτσι και εγώ, όπως και ο καθηγητής μου προσπαθώ να διαδώσω το ubuntu με κάθε τρόπο...Βέβαια δεν τα καταφέρνω πάντα γιατί ο κόσμος έχει μάθει τα κλασικά Windows και αν ακούσει κάτι το διαφορετικό είναι λογικό να φοβιθεί την απότομη αλλάγη Λειτουργικού Συστήματος...

Είναι ευχάριστο να διαβάζουμε τέτοια πράγματα. Για τυχόν υποστήριξη με την εγκατάσταση ή άλλα τεχνικά προβλήματα μπορείτε να απευθύνεστε στο φόρουμ εδώ. Μπορείς να αναφέρεις στα παιδιά για γραφτούν στο φόρουμ.

Υπάρχουν τεχνικές για να βοηθήσεις τον κόσμο να μεταβεί στο ελεύθερο λογισμικό. Για παράδειγμα, αν μπορείς να κάνεις κάθε δουλειά με το Ubuntu και είσαι γνωστό άτομο στην κοινότητα, τότε αυτό βοηθάει και τους άλλους να λάβουν την απόφαση και να συμμετάσχουν.
Σκέψου για το Firefox. Δεν υπήρξε καμία προσπάθεια προβολής στην Ελλάδα, και όμως τώρα το 43% των χρηστών διαδικτύου μπαίνουν με Firefox! Και ο λόγος ήταν μάλλον ότι οι γνωστοί και οι φίλοι ήξεραν Firefox και έκαναν κάθε δουλειά με Firefox, οπότε ακολούθησαν και οι υπόλοιποι.