Δημοσιεύτηκε: 22 Νοέμ 2008, 01:11
Για να μην κουράζεστε και πατάτε στο παραπάνω link:
Δεν νομίζω να περπατήσει... Νομίζω ότι είναι παράνομο (βάσει μικρομαλακών) να εγκαθίσταται OEM έκδοση των winblows σε μηχάνημα που δεν έχει αγοραστεί μαζί με τη συγκεκριμένη έκδοση. Η OEM έκδοση πρέπει να εγκατασταθεί δηλαδή ΜΟΝΟ στο πρόσφατα αγορασμένο μηχάνημα που συνοδεύει το λειτουργικό.
Θα μου πείτε τώρα ποιος θα το ψάξει... Εάν "σπάσει όμως ο διάολος το ποδάρι του", τότε "την κάτσατε"... Θα πληρώνετε πρόστιμα...
έγραψε:Έχω μια ιδέα που μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε ως διαφημιστικό τρύκ ακούστε την μπορεί και να βγάλει κάτι καλό αν την συζητήσουμε!!!
Κάθε φορά που αγοράζει κάποιος έναν υπολογιστή αγοράζει και μια προ-εγκατεστημένη άδεια χρήσης windows. Λέω λοιπόν όσοι από τα παιδιά που είναι στο σύλλογο (ή και άλλοι) και δεν θέλουν να έχουν αυτό το λογισμικό στον υπολογιστή τους να ζητούν από τις εταιρείες να τους δίνουν ένα Cd με τα αυθεντικά windows, να δηλώνουν ότι στο συγκεκριμένο μηχάνημα θα έχουν μόνο Linux και αφού δώσουμε τον τον αριθμό του μηχανήματος και κάνουν και μια δήλωση για του λόγου το αληθές να κάνουμε μετά το εξής. Ανακοίνωση στον τύπο ότι μοιράζονται ΔΩΡΕΑΝ άδειες χρήσης windows (ως κίνηση από την μεριά του συλλόγου για την πάταξη της πειρατείας!!! με το σκεπτικό ότι μας ενδιαφέρει η νομιμότητα για το λογισμικό άσχετα αν εμείς προτιμάμε το linux) αρκεί να έρθει ο ενδιαφερόμενος στα γραφεία του συλλόγου να την πάρει... Αυτή είναι μια πρώτη ιδέα και πάνω εκεί μπορούμε να κολλήσουμε ένα σωρό πράγματα. Δηλαδή μπορούμε να χαρίσουμε τις άδειες χρήσεις στο Ελληνικό Δημόσιο με το σλόγκαν εμάς μας είναι άχρηστες Πάρτε τις εσείς για να μην τις αγοράσετε!!!
Τι λέτε σας ακούγετε για καλό???
Δεν νομίζω να περπατήσει... Νομίζω ότι είναι παράνομο (βάσει μικρομαλακών) να εγκαθίσταται OEM έκδοση των winblows σε μηχάνημα που δεν έχει αγοραστεί μαζί με τη συγκεκριμένη έκδοση. Η OEM έκδοση πρέπει να εγκατασταθεί δηλαδή ΜΟΝΟ στο πρόσφατα αγορασμένο μηχάνημα που συνοδεύει το λειτουργικό.
Θα μου πείτε τώρα ποιος θα το ψάξει... Εάν "σπάσει όμως ο διάολος το ποδάρι του", τότε "την κάτσατε"... Θα πληρώνετε πρόστιμα...