Δημοσιεύτηκε: 22 Νοέμ 2008, 11:27
xristosn έγραψε:Δυστυχώς δεν μπορώ να αφιερώσω περισσότερο χρόνο να σας το εξηγήσω καλύτερα αλλά υπάρχουν δυο εντελώς διαφορετικά κομάτια στην ιδέα που μου ήρθε χθές αργά το βράδυ.
Όταν ισχυρίζεσαι ότι έχεις μια ιδέα (και μάλιστα με τρία θαυμαστικά) θα πρέπει να έχεις έτοιμες τεκμηριωμένες απόψεις και όχι να ισχυρίζεσαι ότι δεν έχεις χρόνο κλπ... Εάν δεν είσαι έτοιμος με πλήρες κείμενο που να καλύπτει όλες τις πτυχές, τότε δεν κάνεις καμιά πρόταση. Δεν "πετάμε" έτσι κάτι απλά, κουβέντα να γίνεται, και όταν πρέπει να τεκμηριώσεις τη πρότασή σου να επικαλείσαι έλλειψη χρόνου. Αυτό δείχνει ανωριμότητα.
xristosn έγραψε:Πραγματικά πάντως νομίζω ότι αν μια τέτοια κίνηση συνδυαστεί με τις μέρες των Χριστουγέννων νομίζω ότι θα έχει μεγάλη επιτυχία. Φανταστείτε μόνο το δελτίο τύπου που θα στείλουμε στις εφημερίδες "Ο Hellug χαρίζει στο ελληνικό κράτος αλλά σε φτωχά και ανήμπορα παιδιά άδειες χρήσης", που δεν έχουν τα λεφτά να αγοράσουν..... Ένα πράγμα μόνο σας λέω ότι και μόνο ότι δεν έχει κάποιος χρήστης το δικαίωμα να χαρίσει την άδεια που αγοράζει σε όποιον θέλει να το τρέξουμε όπως ακριβώς σας το λέω είναι πολύ μεγάλη επιτυχία.
Και γιατί να τους κάνεις "μάγκες" (έμμεση διαφήμιση στους μικρομαλακούς) και να μην γίνει απευθείας ένα event που να μοιράζει στα "φτωχά και ανήμπορα παιδάκια" (αν και νομίζω ότι τα συγκεκριμένα παιδιά που αναφέρεις το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι τι λειτουργικό θα τρέχουν) διανομές Linux;
Ειλικρινά δεν βρίσκω νόημα στη ιδέα σου γιατί έχει πολλά κολλήματα:
- Νομικό κόλλημα γιατί οι ΟΕΜ εκδόσεις διατίθονται ΑΥΣΤΗΡΑ μόνο σε νέου υπολογιστές. Οπότε ο άλλος που θα του χαρίσεις την άδεια χρήσης, κινδυνεύει με πρόστιμο
- Όλοι οι νέοι υπολογιστές πωλούνται με το "καταραμένο" λειτουργικό. Οπότε εάν έχει ένας έναν καινούργιο υπολογιστή (που ούτως ή άλλως τον χρειάζεται εάν θέλει να τρέξει xysta) έχει ήδη μια έκδοση xysta. Εάν δεν έχει xysta επειδή δεν αγόρασε καινούργιο υπολογιστή και έχει μείνει στον παλιό με τα xp, και να του δώσεις εσύ τα xysta δεν θα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει γιατί το μηχάνημά του θα... σέρνεται.
- Και ας πούμε ότι παρακάμπτουμε τις δύο παραπάνω επισημάνσεις... Τι μας μένει; Ένα event που να μοιράζονται διανομές Linux... Μα αυτό δεν γίνεται ήδη από τις κοινότητες ελεύθερου λογισμικού; Δηλαδή το μόνο καινούργιο που προτείνεις είναι να "κοτσάρουμε" τη λέξη "μικρομαλακοί" και να τους κάνουμε και μάγκες. Άσε που παίζει και το θέμα της μήνυσης περί συκοφαντικής δυσφήμισης.
- Ο κόσμος χρειάζεται ειλικρίνια και όχι παραμύθι. Αυτός που θέλει να βάλει Linux στο μηχάνημά του ξέρει γιατί θα το κάνει και δεν χρειάζονται "μυθοπλασίες" περί μικρομαλακών.