Δημοσιεύτηκε: 25 Αύγ 2009, 17:45
από kalakouentin
Σας εύχομαι τα καλύτερα. Διάβασα το http://www.greeklug.gr/main/?q=about και γενικά με κάλυψε σε κάποιες απορίες που είχα.

Γενικά έχω κάποιο σκεπτικισμό απέναντι σε ζητήματα ονομασίας γιατί μου χτυπάει συναγερμό σε θέματα τοπικισμού και ανούσιας πρωτοκαθεδρίας.
(Ξέρετε βαθυστόχαστα ερωτήματα στυλ: "Ποιος είναι the REAL panhellenic lug? Γιατί το Τhe.lug έγινε Greeκ.lug και όχι Mak.lug? Γιατί το κατεστημένο της Αθήνας είναι αυτό που είναι και στο Linux?" κτλ.)

Ως "κατεύθυνση" θεωρώ ότι είναι καλό να υπάρχει ένας ημι-κεντρικός φορέας για την εκπροσώπηση του FOSS και του Linux ειδικότερα στον ελληνικό χώρο. Η ιδέα πολλών "πανελλήνιων" group να δημιουργούνται (καλά τώρα είναι 2 αλλά τί θα γίνει αν είναι 10 και ουσιαστικά απηχούν τις απόψεις μικρών ομάδων που αυτοχαρακτηρίζονται πανελλαδικές?) ενέχει κάποια θέματα δυσπραγίας και όχι πολυφωνίας αλλά κακοφωνίας από την ασυνεννοησίας μεταξύ των "πανελλήνιων" group.
Μήπως κάποια στιγμή θα πρέπει να ενωθεί το hellug με τo greeklug/thelug?

(Tώρα που το κοιτάω υπάρχει κάποιο Athens Linux User Group αλλά βλέπω 12 εγγεγραμμένα μέλη... Μάλλον δεν είναι πολύ ενεργό)

Όποιες και να είναι οι συνθήκες πάντως για το FOSS καλύτερα ένα lug περισσότερο παρά λιγότερο!

Nα καταχωρηθείτε και στο Linux.org μην ξεχάσετε πάντως. Είναι σημαντικό reference για άτομα από το εξωτερικό!

Τέλος σχετικά με τo MKO συμφωνώ και εγώ με το simosx. Είναι καθαρά διαδικαστικό θέμα. Και άλλωστε και στις Μη κερδοσκοπικές οργανώσεις "πέφτει χρήμα". Πχ. σε μία μη-κερδοσκοπική οργάνωση κρατούνται "λογιστικά βιβλία" και βγάζουν ισολογισμούς. Απλά ας το πούμε χοντρικά, δε δίνονται μερίσματα στους μετόχους όταν το ταμείο έχει "κέρδος" κτλ. Μια Μη κερδοσκοπική οργάνωση μπορεί κάλλιστα να έχει χρηματοδότες, εργαζόμενους και φυσικά να υπόκειται σε νομικό και οικονομικό έλεγχο (κάποιες ΜΚΟ λειτουργούν ως "πλυντήρια" χρήματος σε ορισμένες περιπτώσεις).