Δημοσιεύτηκε: 04 Νοέμ 2008, 01:53
από gourgi
για τα τυπογραφικά λάθη προφανώς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι.
για τα υπόλοιπα θα πρέπει να επισημαίνονται με κάποιο τρόπο.
δεν θα ήθελα να να διαβάσει κάποιος νέος χρήστης το περιοδικό και να μάθει κάποια πράγματα λάθος είτε από δικά μου κείμενα είτε από κάποιον άλλον. κατανοητό το ότι κάνουμε λάθη αλλά επίσης κατανοητό πρέπει να είναι αυτά τα λάθη να διορθωθούν. Σκεφτόμουν ο ίδιος να ανοίξω ένα τέτοιο νήμα εδώ αλλά με πρόλαβαν οι εξελίξεις.

η ιδέα του σίμου είναι καλή. μπορούμε να κάνουμε αυτό ή να υπάρχει 1 φύλλο στο δευτερο τεύχος που να αναφέρει το λάθος. Έτσι το κάνουν και στο fullcircle mag. Γράφουν ότι στην τάδε σελίδα γράφαμε αυτό ενώ το σωστό είναι αυτό. Η λύση αυτή μου φαίνεται καλύτερη λόγω του ότι το περιοδικό μπορεί να διανεμηθεί και σε έντυπη μορφή.

επίσης προτείνω καλό θα ήταν να υπάρχει ένα e-mail για feedback σε περίπτωση που κάποιος είδε κάποιο λάθος αλλά βαριέται ή δεν θέλει να γραφτεί στο forum.

edit
Μόλις ήρθε μέσω e-mail και το πρώτο σχόλιο για την ενότητα μου και με χαροποίησε ιδιαίτερα ότι το questions.ubuntistas@gmail.com δεν θα πάει χαμένο.
έγραψε:
στο πρώτο τεύχος υπάρχει μία ερώτησης πως σβήνονται τα αρχεια του
κάδου και η απάντηση είναι:
sudo rm -rf ~/.local/share/Trash/files/*
Ο νέος χρήστης ένα λάθος να κάνει και να βάλει ένα κενό εκεί που δε
χρειάζεται έχει χάσει πάρα πολλά δεδομένα.
sudo rm -rf ~ /.local/share/Trash/files/ *
Kαλό είναι είτε να εξηγούμε τι κάνει η εντολή ή να μη γράφουμε τέτοιες
επικίνδυνες εντολές.

Καλή δουλειά!!!

edit2
@simos: καλή η ιδέα για την επιταγή για όποιον βρεί το λάθος αλλά ποιος θα την πληρώνει ;