Δημοσιεύτηκε: 22 Δεκ 2008, 16:06
από kalakouentin
Εγώ θεωρώ ότι αυτό δεν είναι λύση που αναφέρει ο vistakiller. Πρέπει να υπάρχει ενιαία πολιτική και απόφαση πάνω σε αυτό το θέμα. Δεν μπορούν τα μισά άρθρα να είναι ανυπόγραφα και τα άλλα μισά επώνυμα.
Επίσης το θέμα της ψηφοφορίας που σωστά "έκλεισε" ενέχει και άλλο ένα ζήτημα. Γιατί να ψηφίσει κάποιος που δε γράφει στο περιοδικό για εμένα που γράφω και τελικά ο κόπος μου να υπόκειται στις αποφάσεις του? (Αυτό δεν ισχύει για το πώς μεταχειρίζονται οι διορθωτές τα άρθρα κτλ. εκεί παραχωρείς καθαρά το δικαίωμα σε κάποιο να τροποποιήσει το άρθρο σου με σκοπό το "ευρύτερο" καλό)

Σίγουρα το γεγονός ότι είμαστε κάτω από CC licence απλοποιεί τα πράγματα.

Εγώ ευχαρίστως θα διαθέσω τα προσωπικά μου στοιχειά στους διορθωτές/αρχισυντάκτες εφόσον μου ζητηθεί (δεν κάνω και κάτι παράνομο άλλωστε ούτε και αυτοί με τη σειρά τους ζητώντας τα). Από την άλλη θεωρώ ότι μια απόφαση περί ανωνυμίας ή όχι των συντακτών και αναγραφής ονοματεπωνύμων, πρέπει να είναι καθολική και ομόφωνη καθώς και να έχει καθολική ισχύ σε όλο τα συμβαλλόμενα μέλη για την έκδοση του περιοδικού. Εφόσον δεν υπάρχει ομοφωνία για τελικό αποτέλεσμα καλύτερο είναι να διατηρηθεί το "ανώνυμο" των άρθρων αφού προσφέρει τον περισσότερο "προστατευτισμό" στους συντάκτες.

(Και το άν "κρυβόμαστε" ή όχι πίσω από nick το θεωρώ γελοίο ως επιχείρημα. Ο καθένας έχει τη δυνατότητα να βρει την ταυτότητα κάποιου μέλους -ειδικά των "συχνών"- αν κάνει μια στοιχειώδη έρευνα. Σίγουρα ένα άρθρο σε περιοδικό είναι συνηθισμένο να βρίσκεται ενυπόγραφο με το ονοματεπώνυμο του συντάκτη αλλά αυτό δεν αναιρεί τίποτα από το άρθρο καθεαυτό. Εδώ τελικά αποφασίσαμε το περιοδικό να εκδοθεί με οριζόντια διάταξη -κάτι διόλου κλασσικό για έντυπο κείμενο-. Αυτό τώρα ξένισε στον κόσμο, ότι είμαι kalakouentin και όχι Παντελής?)