Δημοσιεύτηκε: 28 Ιουν 2008, 21:24
Άποψή μου είναι ότι όταν έχουμε κάτι δικό μας να πούμε (εννοώ τον χρόνο να το κάνουμε γιατί όπως είπατε διάθεση θα υπάρχει) το λέμε, όταν δεν έχουμε, για καθαρά πρακτικούς λόγους καταφεύγουμε σε μεταφράσεις προκειμένου να το τεύχος να έχει ποιοτική και ουσιαστική ύλη. Επίσης συμφωνώ ότι είναι καλό κάθε φορά να υπάρχει ύλη έτοιμη σε εφεδρεία για 1-2 τεύχη ώστε να μην έχουμε τεύχη που καθυστερούνε χρονικά ή υστερούνε ποιοτικά. Για τις στήλες (και για κάθε δουλειά) καλό είναι να υπάρχουνε 2-3 άτομα για καθεμία, π.χ. ένας βασικός και 1-2 ακόμη εφεδρεία που θα συνεννοούνται μεταξύ τους ποιος θα γράψει στο τεύχος, τι θα γράψει, κλπ. Βέβαια ο εφεδρικός της στήλης Χ μπορεί να είναι ταυτόχρονα και ο βασικός στην στήλη Ψ αν δεν υπάρχουν αρκετά άτομα.
Προσωπικά, επειδή δεν ασχολούμαι με προγραμματισμό, και επειδή είμαι σχετικά νέος/άπειρος στο linux, θα μπορούσα να αναλάβω κάποια στήλη που δεν θα αφορά προχωρημένο ή τεχνικό θέμα, αλλά βασικά πράγματα, π.χ. μια στήλη που να συνοψίζει τα βασικά που τέθηκαν στο φόρουμ, ή που θα συζητά συχνές ερωτήσεις, ή που θα απευθύνεται με απλά λόγια στον αρχάριο που σκέφτεται να ξεκινήσει (τέτοια θέματα υπάρχουν πολλά αλλά ενδεικτικά αναφέρω π.χ. πως ψάχνω λύσεις στο internet, πως θέτω σωστά ερωτήσεις, πως συμμετέχω στην κοινότητα, κλπ), τα οποία ως νέος χρήστης και εγώ τα θεωρώ εξίσου σημαντικά με τα προχωρημένα τεχνικά θέματα γιατι το σημαντικό είναι να μάθεις να μαθαίνεις
Ηλίας
Προσωπικά, επειδή δεν ασχολούμαι με προγραμματισμό, και επειδή είμαι σχετικά νέος/άπειρος στο linux, θα μπορούσα να αναλάβω κάποια στήλη που δεν θα αφορά προχωρημένο ή τεχνικό θέμα, αλλά βασικά πράγματα, π.χ. μια στήλη που να συνοψίζει τα βασικά που τέθηκαν στο φόρουμ, ή που θα συζητά συχνές ερωτήσεις, ή που θα απευθύνεται με απλά λόγια στον αρχάριο που σκέφτεται να ξεκινήσει (τέτοια θέματα υπάρχουν πολλά αλλά ενδεικτικά αναφέρω π.χ. πως ψάχνω λύσεις στο internet, πως θέτω σωστά ερωτήσεις, πως συμμετέχω στην κοινότητα, κλπ), τα οποία ως νέος χρήστης και εγώ τα θεωρώ εξίσου σημαντικά με τα προχωρημένα τεχνικά θέματα γιατι το σημαντικό είναι να μάθεις να μαθαίνεις
Ηλίας