Δημοσιεύτηκε: 29 Ιουν 2008, 20:45
από ilpara
nikosal έγραψε:...και θα το κυκλοφορήσουμε με mail παντού...

Θα μπορούσες να εξηγήσεις τι εννοείς? Να το στέλνουμε ο καθένας σε φίλους / γνωστούς και αυτοί σε δικούς τους?
Τώρα εγώ είμαι επιφυλακτικός (όχι αρνητικός), δεν πρέπει να πάρει την μορφή spam / διαφημιστικού, να είναι ένα από τα δεκάδες emails που λαμβάνουμε και δυσανασχετούμε...
Βέβαια θα μπορούσε να περιέχει κάτι σαν: "ΠΡΟΣΟΧΗ: Το παρόν email δεν είναι spam. Στείλτε το μονο(!) σε όσους πιθανόν να ενδιαφέρονται για το ubuntu linux."
Επιπλέον αν απευθύνεται μόνο σε όσους θέλουν να γνωρίσουν το ubuntu θα ήταν χρήσιμο να φτιάξουμε εφάπαξ (μια φορά και να το ανανεώνουμε/βελτιώνουμε ανά 6 μήνες) ένα pdf 4-6 σελίδων για να στέλνουμε σε γνωστούς μας που ξέρουμε ότι πιθανόν να τους ενδιαφέρει, και το οποίο θα περιέχει ότι θέλει να μάθει ο χρήστης την 1η φορά:
1) Τι είναι linux και ubuntu και σε ποιους απευθύνεται (π.χ. πολλοί ακόμη νομίζουν ότι αφορά μόνο προγραμματιστές...)
2) Βασικές οδηγίες εγκατάστασης με screenshots (π.χ. να δουνε πόσο απλό είναι και ότι μπορούν για ξεκίνημα να έχουν dual-boot).
3) Βασικές οδηγίες μετάβασης από windows σε linux (π.χ. από outlook σε thunderbird ή evolution, συμβατότητα msoffice-openoffice, internet explorer - firefox, κλπ).
4) Αντιστοιχία προγραμμάτων windows - linux (απασχολεί πολύ κάθε έναν που σκέφτεται την μετάβαση) και σχόλιασμός-σύγκριση.
5) Τα βασικά χρήσης του ubuntu (synaptic , hardware drivers , mount , ασύρματο, κάρτες γραφικών, wine, κλπ) δηλαδή τα πρώτα βήματα για να ξεκινήσει κάποιος )
6) Οδηγίες συμμετοχής σε φόρουμ, λίστα, irc και κανόνες συμπεριφοράς.
7) Βασικές οδηγίες πως και που ψάχνω λύση για το πρόβλημά μου (π.χ. lspci -nn, lsusb, hardinfo) και πως θέτω ερωτήσεις (π.χ. το περιγράφω αναλυτικά, δίνω πληροφορίες για το σύστημά μου, κλπ).