Δημοσιεύτηκε: 30 Ιουν 2008, 22:26
από tassadar
bullgr έγραψε:Παρατηρώ ότι οι απόψεις διαφέρουν...
Κατ' αρχάς να παρατηρήσω ότι δεν βλέπω και πολύ ζωηρό ενδιαφέρον. 117 προβολές και μόνο 17 απαντήσεις από τις οποίες αρκετές είναι από ίδια άτομα. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί ήρθαν, είδαν και απήλθαν. Στη λίστα έγιναν μόνο 3 απαντήσεις και εκεί ξέφυγαν τελείως προτείνοντας να κάνουμε ένα περιοδικό για όλες τις διανομές!!!

Καλησπέρα και από εμένα..εναν απο τους....τρεις της λίστας! :-Ρ

Θα ήθελα να αναφερθώ λιγάκι πάνω σε αυτό το θέμα γιατί πιστεύω ότι παρεξηγηθήκαμε!
Η πρόταση αρχικά του Δημήτρη ήταν να μην είναι βασισμένος ο σχεδιασμός του περιοδικού στο Ubuntu. Μεταφέρω το συγκεκριμένο τμήμα του μηνύματος του αυτούσιο:
έγραψε:Μία σκέψη μου είναι το περιοδικό να μην περιορίζεται μόνο σε χρήστες ubuntu. Ξέρω κατι τέτοιο θα είναι δύσκολο (όλοι μας στη λίστα και στο φόρουμ ubuntu έχουμε), αλλά περιορίζει αρκετά τους πιθανούς αναγνώστες. Δε γνωρίζω αν υπάρχει κάποια αντιστοιχη προσπάθεια από άλλες ελληνικές ομάδες, αλλά αν είναι η πρώτη στον ελλαδικό χώρο τότε θα πρέπει να αγκαλιάζει και άλλες διανομές. Φυσικά δε λέω να έχουμε πλήρεις οδηγους για κάθε διανομή, αρκεί το όνομα και η σχεδίαση να μην είναι βασισμένη σε θέμα ubuntu.

Και εγώ έπειτα συμφώνησα φέρνοντας μερικά παραδείγματα. Για παράδειγμα...έστω το περιοδικό UbuntuMag.gr (λέμε τωρα) στο οποίο γράφει ο αρθρογράφος Α..Β..Γ...κοκ. Γράφει λοιπόν ένα άρθρο για το πως φτιάχνουμε ένα fancy logo με το πολυαγαπημένο μας Gimp. Εδώ δημιουργείται ένα πρόβλημα, το Gimp σαν open source δωρεάν λογισμικό είναι διαθέσιμο και σε debian και σε slacκware και σε gentoo και σε OpenSuse ακόμα και σε Windows. Σιγά-σιγά φυσικά ακολουθούν και άλλοι οδηγοί για το πως στήνουμε τον apache (έστω σε Ubuntu) ή "Προγραμματισμός σε Python για αρχάριους" τα οποία και αυτά δεν είναι Ubuntu-specific.

Οπότε στο τέλος καταλήγεις με το Ubuntu magazine της ελληνικής κοινότητας του Ubuntu το οποίο είναι ένα φοβερό περιοδικό για Linux γενικότερα...Ποίος ο λόγος λοιπόν εκ πρώτης όψεως να είναι προσανατολισμένο στο Ubuntu;
Φυσικά αυτό δεν σημαίνει οτί δεν θα υπάρχουν και οδηγοί οι οποίοι θα είναι προσανατολισμένοι και στα μέτρα του Ubuntu..απλά θεωρώ οτι θα είναι η μειονότητα της ύλης τελικά.

Τα παραπάνω είναι φυσικά προσωπικές απόψεις και περιμένω με ενδιαφέρων τις προτάσεις - γνώμες σας :-D