Δημοσιεύτηκε: 17 Μάιος 2009, 02:48
από cyberpython
Πριν πάρω θέση θέλω να πω οτι και εγώ αισθάνομαι μεγάλη λύπη για την αποχώρηση των sudobash και bullgr από το περιοδικό καθώς χωρίς τη συμμετοχή τους δε νομίζω οτι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο - και λυπάμαι περισσότερο καθώς βλέπω το πόσο αξιόλογη δουλειά είχε γίνει στο τελευταίο τεύχος (και το λέω επειδή είναι το πιο πρόσφατο, αφού και τα προηγούμενα ήταν άριστα).

Το χειρότερο είναι οτι αυτή η απόφαση των bullgr και sudobash είναι ζημιογόνος για ολόκληρη την κοινότητά μας και τους παρακαλώ και τους δύο να το ξανασκεφτούν.

Όσον αφορά τη διάθεση των πηγαίων αρχείων, είμαι υπέρ της ελεύθερης διάθεσης ολόκληρου του υλικού - αυτό το ακολουθώ γενικά σε όλα τα open source projects μου. Μία εφαρμογή για να θεωρηθεί FOSS πρέπει να είναι ελεύθερος και ο κώδικας και όχι απλά να επιτρέπεται ελεύθερα η διανομή της, η χρήση της και το reverse engineering. Από την άλλη πλευρά, εδώ έχουμε να κάνουμε με εντελώς διαφορετικής φύσης υλικό, οπότε ίσως η άποψή μου να είναι εσφαλμένη.

Όπως και να έχει το πράγμα, είναι κρίμα να βλέπουμε δύο σημαντικά μέλη να αποχωρούν από την ομάδα του περιοδικού.

Edit:
@ rizitis, linuxman, sudobash, goofy (και όλους γενικότερα)
Μη ξεχνάμε οτι επικοινωνούμε μέσω ενός φορουμ και κάτι που μπορεί να πει κάποιος να το διαβάζει και να το ερμηνεύει κάποιος άλλος εντελώς διαφορετικά. Οπότε συνιστώ ψυχραιμία και παρακαλώ να γυρίσουμε πίσω στο όμορφο κλίμα που επικρατούσε όλους αυτούς τους μήνες.