Δημοσιεύτηκε: 01 Αύγ 2008, 14:11
εχω μια προταση να κανω για να δουμε αν μπορουμε να την βολέψουμε καπως στην υλη του περιοδικού. Ειχα και αρχικά αναφερθει στο ενδεχομενο μεταφράσεων ξενων περιοδικών που δεν επικράτησε. Η ιδέα που έχω τωρα ειναι να κάνω μεταφραση καποιων αρθρων σε μια αφιερωμένη για το σκοπό αυτο ενότητα. Συγκεκριμμένα ειχα την ιδεα να μεταφραζω καθε μηνα ενα howto απο το γερμανικο wiki. Το γερμανικο wiki του Ubuntu ειναι το καλύτερα οργανωμένο απο όσα έχω δει ...ακόμα κι από το επισημο αγγλικό. Επίσης κάθε μήνα γίνεται επιλογή του καλύτερου howto. Νομίζω οτι θα ήταν καλή ιδέα να μεταφράζουμε καθε μηνα ή καθε δίμηνο ένα απο αυτα τα "howto του μήνα". Καταυτό τον τρόπο θα μπορουσα να προσφερω υλικό για την μία ενότητα howto κάθε μηνα αν υπάρχει χώρος, ενώ αν υπάρχει υπερπροσφορά απο howto (λεμε τωρα) θα μπορουσα να το κανο καθε δίμηνο.
Η δεύτερη ιδέα στο ίδιο στυλ είναι επιλογη και μεταφραση άρθρων από δύο γερμανόφωνα περιοδικα τύπου fullcircle, το yalm και το freiesmagazine. Σε ότι αφορά αυτήν την ιδέα θα μπορούσε κάλλιστα να παίξει τον ρόλο μπαλαντερ για να γεμίσει τρύπες σε όλες τις ενότητες αφού υπάρχει αφθονο υλικο απο τις εκδοσεις αυτών των περιοδικών των τελευταιων δυο χρόνων.
Σε ότι αφορά την μεταφραση μην νομίζεται ομως ότι θα είναι και κάτι τοσο εύκολο αφού για καθε άρθρο θα πρεπει να αναπαράγω την εκάστοτε διαδικασία και να τραβήξω τα σχετικά screenshots στα ελληνικα.
Τι λέτε κολλάνε οι προτάσεις μου κάπου;
Η δεύτερη ιδέα στο ίδιο στυλ είναι επιλογη και μεταφραση άρθρων από δύο γερμανόφωνα περιοδικα τύπου fullcircle, το yalm και το freiesmagazine. Σε ότι αφορά αυτήν την ιδέα θα μπορούσε κάλλιστα να παίξει τον ρόλο μπαλαντερ για να γεμίσει τρύπες σε όλες τις ενότητες αφού υπάρχει αφθονο υλικο απο τις εκδοσεις αυτών των περιοδικών των τελευταιων δυο χρόνων.
Σε ότι αφορά την μεταφραση μην νομίζεται ομως ότι θα είναι και κάτι τοσο εύκολο αφού για καθε άρθρο θα πρεπει να αναπαράγω την εκάστοτε διαδικασία και να τραβήξω τα σχετικά screenshots στα ελληνικα.
Τι λέτε κολλάνε οι προτάσεις μου κάπου;