Δημοσιεύτηκε: 04 Αύγ 2009, 16:20
Κατ' αρχάς πιστεύω ότι ήταν επιτυχία η παραχώρηση της συνέντευξης και μπράβο σε όλους. Νομίζω ότι οι απαντήσεις ήταν προσεκτικές και αρκετά ρεαλιστικές. Προσωπικά κάπου είδα τον εαυτό μου εκεί που ο Gerry Carr περιγράφει το μέσο χρήστη και δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό, αυτό οι υπόλοιποι θα το κρίνουν. Το σημείο που θα ήθελα να σχολιάσω είναι ότι θίγει το θέμα της δραστηριοποίησης της κοινότητας για την υποστήριξη και προώθηση (δεν θα ήταν άτοπο να το πούμε lobbying). Αυτό απασχολεί και εμάς όπως φαίνεται και σε άλλο άρθρο του περιοδικού. Και είναι βασικό κατά τη γνώμη μου, ως χρήστη που έκανα τη μετάβασή μου από τα Windows, ουσιαστικά τυχαία, καθώς παρά τις (φιλότιμες, δεν αμφιβάλλω) προσπάθειες όσων δραστηριοποιούνται στο χώρο, κατά λάθος "έπεσα" πάνω στο ΕΛΛΑΚ και μετά απλώς η φυσική μου περιέργεια υπερνίκησε την αδράνειά μου. Πιστεύω ότι οι προσπάθειες marketing που (πρέπει να) γίνονται είναι αυτή τη στιγμή ό,τι σημαντικότερο για να ξεπεραστούν οι περιορισμοί. Μην ξεχνάτε ότι πολλοί χρήστες δεν ξέρουν να χρησιμοποιούν τον υπολογιστή τους απλά ξέρουν να ανοίγουν 1-2 προγράμματα και πάλι επιφανειακά τα δουλεύουν. Το βλέπω καθημερινά. Αυτούς δεν τους πειράζει αν το μηχάνημά τους τρέχει το χ,ψ,ω λειτουργικό απλά με ό,τι το αγοράσουν και μάθουν αυτό δουλεύουν, ούτε πρόκειται να αλλάξουν μόνοι τους. Εκεί ίσως αξίζει να στοχεύσει το marketing αν μη τι άλλο για την αύξηση των ποσοστών και το αποτελεσματικότερο lobbying. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο μέσος χρήστης όπως τον σκιαγράφησε ο Carr για τη μετάβασή του είναι σίγουρα η υποστήριξη του υλικού του. Εκεί μπορεί να είναι κρίσιμης σημασίας το έντονο lobbying. Όπως η ΕΕ υποχρέωσε στην αποβολή του ΙΕ από τα νέα παράθυρα, έτσι θα μπορούσε να υποχρεώσει όποια εταιρεία υλικού δεν διαθέττει οδηγούς και για άλλα λειτουργικά να διαθέττει τον κώδικα (?) του firmware της σε όποιον ενδιαφέρεται να αναπτύξει.
Ελπίζω να μη σας κούρασα απλά σκέψεις διατυπώνω ορμώμενος από κάποια σημεία της συνέντευξης.
Ελπίζω να μη σας κούρασα απλά σκέψεις διατυπώνω ορμώμενος από κάποια σημεία της συνέντευξης.