Δημοσιεύτηκε: 24 Ιαν 2010, 18:48
emmsarris έγραψε:Μην απορρούμε όμως μετά γιατι δεν έχει διείσδυση το linux στην εκπαίδευση?
Το Linux δεν έχει διεισδύσει όχι για τον λόγο που λες, αλλά κυρίως λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων και γενικά για εμπορικούς λόγους. Από όσο ξέρω η microsoft δεν διανέμει εκπαιδευτικές εφαρμογές στα ελληνικά σχολεία και δη δωρεάν, οπότε λίγο αβάσιμο το όλο σκεπτικό.
Αν οι εφαρμογές δεν έχουν σωστή μετάφραση είναι άλλο θέμα και σίγουρα σημαντικό, αφού απευθύνονται σε μαθητές. Την ευθύνη την έχει η ελληνική κοινότητα και ιδιαίτερα η ομάδα που ελέγχει και κάνει τις μεταφράσεις της συγκεκριμένης εφαρμογής.
Μπορείς να ρωτήσεις την ομάδα εξελληνισμού του kde μήπως έχουν να σου πουν τίποτα για την συγκεκριμένη εφαρμογή, αν και δεν βλέπω να είναι αρμοδιότητα τους η μετάφραση του προγράμματος (http://el.l10n.kde.org/).
έγραψε:
Όχι τίποτ' άλλο, αλλά πρόσφατα μία φίλη μου που πήγε η κόρη της στην Πρώτη δημοτικού, μου είπε πως έχουν σταματήσει πια την ορθογραφία και οι δάσκαλοι δε διορθώνουν τα παιδιά, με την αιτιολογία ότι όταν θα πάνε Γυμνάσιο, θα γράφουν σε υπολογιστή που έχει αυτόματη διόρθωση...
έλεος τι να πω ...(πολύ όρεξη οι συγκεκριμένοι δάσκαλοι