Δημοσιεύτηκε: 21 Νοέμ 2010, 15:42
grimm έγραψε:Επιπλέον προσθέτω και εγώ κάποιες άγνωστες λέξεις ή κάποιες που θα πρέπει να διευκρινίσουμε ομαδικά - συναποφασίσουμε:
10. footprint = ίχνος (μα πάλι; βλέπε 5)
11. clearance (δεν ξέρω αν αναφέρεται σε κάποιο όρο της ηλεκτρονικής ή αν είναι μιλάει απλά για "εκκαθάριση / καθάρισμα")
12. part & segment = τμήμα (???)
13. pin = (???)
14. component = στοιχείο (???)
15. end = άκρο
16. label (δεν ξέρω αν αναφέρεται σε κάποιο όρο της ηλεκτρονικής ή αν είναι μιλάει απλά για "ετικέτα".)
17. hierarchical label (δεν ξέρω αν αναφέρεται σε κάποιο όρο της ηλεκτρονικής ή αν είναι μιλάει απλά για "ιεραρχική ετικέτα". Χμ...)
18. global = γενικό ή καθολικό;;; (έχω προτιμήσει το "γενικό". Χμ...)
19. tristate = τριφασικό (???)
Το 10 είναι αποτύπωμα κατά τη γνώμη μου.
Για τα 14 (στοιχείο), 15 (άκρο), 16 (ετικέτα), 17 (ιεραρχική ετικέτα) και 18 (γενικό) συμφωνώ.
___________________________________________________________________________________________________________________________________
Για να μην ψαχνόμαστε, χρειαζόμαστε μερικά αξιόπιστα επιστημονικά συγράμματα, π.χ. βιβλία, σημειώσεις, διπλωματικές ή μεταπτυχιακές εργασίες και διδακτορικές διατριβές από τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, ΤΕΙ Ηλεκτρονικής κλπ.
Ακόμα δεν βρήκα κάτι σοβαρό εκτός από το PCB Design Tutorial του ΤΕΙ Πειραιά και την πτυχιακή εργασία ενός σπουδαστή των ΤΕΙ Κρήτης Οικονοµοτεχνική µελέτη γραµµής κατασκευής τυπωµένων κυκλωµάτων και ηλεκτρονικών προϊόντων
Παρακαλούνται όσοι έχουν κάποιο τέτοιο σύγγραμμα σε pdf να μας δώσουν κάποιον σύνδεσμο για να το κατεβάσουμε και αυτό γιατί στο φόρουμ υποθέτω ότι είναι εγγεγραμμένοι πολλοί χρήστες που έχουν σχέση με ηλεκτρονικά, υπολογιστές κλπ.