Δημοσιεύτηκε: 21 Νοέμ 2010, 19:59
από MakisM1
2010 έγραψε:
grimm έγραψε:Συμφωνώ απόλυτα.
Μπράβο για τον κόπο και τα ευρήματα.
Ευχαριστω!
Λοιπόν, μετά από αυτό το μικρό "γλωσσάρι" των 23 όρων που έχουμε, προχωράμε πολύ σημαντικά!
MakisM1 έγραψε:Η σωστη μεταφραση του grid ειναι καναβος...
Μάκη ευχαριστούμε για τη συμμετοχή.
Στο γλωσσάρι του ΕΛΛΑΚ και τη βάση δεδομένων όρων πληροφορίας το grid λέγεται πλέγμα.
Το ζητούμενο σε μας εδώ είναι να ακολουθήσουμε το "γλωσσάρι" των 23 όρων (grid = πλέγμα) γιατί αλλιώς θα μπλέξουμε.
Ευχαριστούμε και πάλι για το ενδιαφέρον!

Off topic:
Ενας απο τους λογους που δεν συνεχισα να ασχολουμαι με μεταφρασεις ειναι οι κληρονομιες που μας εχει κληροδοτησει καποιος ηλιθιος και σκαλιστηκανε σαν τις δεκα εντολες σε πετρινες πλακες. Χαρακτηριστικα σας αναφερω οτι το κομματι του 'GRUB2 Υπερπληρης Οδηγος' (ειχα το 1/7 του κειμενου) το εγραψα σε 2-3 ωρες. Η μεταφραση των ειδικων ορων, με την συνεργασια των συνμεταφραστων μου, μας πηρε μερες.

Πρεπει να εκτιμησετε οτι πολλοι απο τους τεχνικους ορους ειναι slang, τεχνικη μαλιστα, και η απ'ευθειας μεταφραση δεν ειναι δόκιμη. Αν θελετε, μεταφραστε στα Αγγλικα 'σπαω πλακα' :lol:

Η λεξη καναβος σαν τεχνικος ορος χρησιμοποιειται απο τους τοπογραφους μηχανικους πριν ανακαλυφθουν τα PCB. :shock:

Αλλα βλεπω κατι εκτρωματικες κατασκευες, διοτι ντε και καλα πρεπει να γραφουμε σε αρχαιοπρεπη Ελληνικα και μου σηκωνεται η τριχα.

Προτιμω χιλιες φορες να λεω 'κανω boot' η 'μπουταρω' παρα ο,τι κατεβασει η φαντασια του καθε εφυους. Εξ αλλου καθημερινα λεμε πορτ μπαγκαζ η μπαρμπριζ. Ποσοι ξερουν τι ειναι ο 'ανεμοθωραξ'... :problem: :eh:

Και μετα παλευω με διακομιστες και εξυπηρετητες και διεπαφες 'τριτου ειδους'... :sick:

Sorry, αλλα βλεπω καθημερινα να σφαζεται η Ελληνικη στα forum, (αληθεια... ποτε θα τα μετονομασουμε σε 'αγορα' η 'εκκλησια της κοινοτητας'... :P ) και τωρα βλεπω να σφαζεται και η Αγγλικη και η Ελληνικη στις μεταφρασεις. Ζητω συγνωμη, δεν θελω να σας αποθαρρυνω, αλλα αυτες ειναι οι παρατηρησεις μου.

Ευχαριστω για τον χρονο σας.

Φιλικα

ΜακηςΜ