Δημοσιεύτηκε: 26 Νοέμ 2010, 03:15
Καταρχην δεν χρειαζεται να βιαστεις να τελειωσεις το υπολοιπο 15 %.grimm έγραψε:Καλησπέρα σε όλους.
Δυστυχώς δεν έχω καταφέρει να ολοκληρώσω ακόμα το δικό μου κομμάτι.
Είμαι στο 85% αλλά ευτυχώς τα μη μεταφρασμένα κομμάτια είναι επαναλήψεις άγνωστων προς εμένα εννοιών.
Λίγο αργά βέβαια, αλλά απέκτησα ένα λεξικό ηλεκτρονικής και ηλεκτρολογίας των εκδόσεων Τζιόλα.
Παρακάτω παραθέτω κάποιες έννοιες που μας είχαν ξεφύγει ή ήταν λίγο "θολές".
pad: δικτύωμα αξασθένησης
pin: ακίδα / ακροδέκτης
part: εξάρτημα
mirror: κάτοπτρο
node: κόμβος
emitter: εκπομπός
alignment: (περιγραφή) διαδικασία ρύθμισης συσκευών για καλύτερα χαρακτηριστικά (βελτίωση;;;)
tri-state: (περιγραφή) κύκλωμα αυτοκαταστροφής που αυξάνει σε μεγάλη τιμή τη σύνθετη αντίσταση εξόδου
plot: (περιγραφή) εκτύπωση / εμφάνιση καμπύλης μεταβολής ποσότητας (απλά εκτύπωση;;;)
Πως μπορεί να αποδοθεί μονολεκτικά (ή τουλάχιστον όχι τόσο περιγραφικά) το alignment, το tri-state και το plot;;;
Γενικά παραθέτω τις παραπάνω αποδόσεις για σχολιασμό κτλ.
Ευχαριστώ
Πηγαινε το εως εκει που μπορεις και αν δεν μπορεις αλλο θα αφησουμε ενα ποσοστο αμεταφραστο, κατι το οποιο ειναι προτιμοτερο απο το να θετουμε εντελως ασαφεις προτασεις ή ορους.
Απο τα παραπανω, το pad ειπαμε θα το αφησουμε pad, το pin συμφωνω οτι μπορουμε να το πουμε ακιδα, το part εξαρτημα, to node κομβο, τον emitter εκπομπό, το alignment ευθυγραμμιση (η βελτιωση των χαρακτηριστικων που αναφερεις μαλλον οφειλεται σε καποιου ειδους ευθυγραμμιση που γινεται σε συστατικα του κυκλωματος), το tri-state τρικαταστατο (http://www.ics.forth.gr/~kateveni/120/1 ... 9_3st.html, και το plot εκτυπωση σε σχεδιογραφο (plotter).