Δημοσιεύτηκε: 04 Ιουν 2009, 10:53
Καλημέρα σας και με συγχωρείτε προκαταβολικά άλλα θέλω να θίξω ένα πολύ λεπτό θέμα. Κοιτώντας στο Synaptic για να βρω ένα πρόγραμμα που με ενδιέφερε από το repos του DVD του KUBUNTU 9.04 πρόσεξα για πρώτη φορά ότι υπάρχουν language packages τα οποία αναφέρουν το ακρώνυμο (mk) και δίπλα αναγράφεται Macedonia. Ανώφελο να σας πω ότι πρόκειται για τη σλαβική γλώσσα των Σκοπίων η οποία ουδεμία σχέση έχει με τη Μακεδονική. Δεν πιστεύω ότι αυτός είναι λόγος για να αντιπαθήσει κανείς το ανοιχτό λογισμικό, όμως, πιστεύω ότι στο βωμό αυτού, δεν μπορεί να μένουμε αδιάφοροι προς τέτοιες παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου. Να σας θυμήσω ότι τα Σκόπια είναι ακόμη αναγνωρισμένα ως ΠΓΔΜ και μόνο ορισμένα κράτη (π.χ. οι φίλοι μας οι Ιταλοί) τα έχουν αναγνωρίσει με την επωνυμία Σκόπια. Δε νομίζετε ότι ίσως κάποιος πρέπει να μιλήσει και σε αυτό το φόρουμ άλλα και σε όλους τους υπεύθυνους φορείς που διανέμουν αυτό το λογισμικό έτσι ώστε να διαγραφεί αυτή η επωνυμία που προσωπικά εγώ τη βρίσκω προκλητική και προσβλητική για τον Έλληνα και παραπληφορητική για τον οποιασδήποτε άλλης εθνικότητας χρήστη;
Θα ήθελα να σας τονίσω ότι τυχαία αυτή η παρατήρηση μου πέφτει παραμονές των ευρωεκλογών και ουδεμία σχέση έχει με αυτές, μιας και δε νομίζω ότι καμια πολιτική παράταξη της Ελλάδας έχει ξεστραβωθεί για να ξέρει και τί είναι το ελεύθερο λογισμικό. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.
simosx: διόρθωσα τον τίτλο, είναι Macedonian, όχι Macedonia το όνομα στο language pack.
Θα ήθελα να σας τονίσω ότι τυχαία αυτή η παρατήρηση μου πέφτει παραμονές των ευρωεκλογών και ουδεμία σχέση έχει με αυτές, μιας και δε νομίζω ότι καμια πολιτική παράταξη της Ελλάδας έχει ξεστραβωθεί για να ξέρει και τί είναι το ελεύθερο λογισμικό. Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.
simosx: διόρθωσα τον τίτλο, είναι Macedonian, όχι Macedonia το όνομα στο language pack.