Δημοσιεύτηκε: 06 Ιουν 2009, 15:11
από Nisok
kalakouentin έγραψε:Πραγματικότητα : Στο εξωτερικό όλοι την FYROM τη λενε Macedonia. Είναι επίσης γεγονός ότι για την συντριπτικότατη πλειοψηφία των τρίτων χωρών το θέμα δεν υφίσταται. Μάλιστα συχνά αρκετοί ξένοι πολίτες δεν μπορούν να καταλάβουν τη "φύση" του προβλήματος, όταν τους το εξηγείς, γιατί πραγματικά είναι τόσο υποκειμενική η έννοια της ιστορικής και εθνικής συνείδησης που απλά δεν μπορεί να διατυπωθεί σε ένα επίσημο διπλωματικό ζήτημα.

Ας τελειώνουμε λοιπόν και ας αποδεχτούμε έναν κοινό όρο στην ονομασία με τον όρο Μακεδονία μέσα. Άλλωστε και τώρα το "reference term" της χώρας που χρησιμοποιούμε, FYROM, εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία. Ας κλείσει το θέμα επιτέλους!

Η Ελλάδα ως κράτος έχει ΠΟΛΥ μεγαλύτερα προβλήματα. Το "Μακεδονικό ζήτημα" είναι μια φούσκα που το αναδύουνε οι πολιτικοί όταν θέλουν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από κάτι στην τρέχουσα πολιτική σκηνή. Έχω χορτάσει από πολιτικούς απόγονους του Περικλή και του Σωκράτη, ακαδημαϊκούς πνευματικά τέκνα του Αριστοτέλη και του Πλάτωνα καθώς και στρατιωτικούς συνεχιστές του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Λεωνίδα. Τα πεπραγμένα τους τα βιώνω, δε μου αρέσουν και δε με τιμάνε.

Ασχολιόμαστε με το "mk" και το "fyr" και δεν ξέρω τί άλλη μλκία και ξεχνάμε το προφανές "gre".

+1