Δημοσιεύτηκε: 06 Μάιος 2011, 09:00
από ALdaperan
the_eye έγραψε:Για δοκίμασε με το tvtime ανοιχτό να δώσεις

sox -s -r 32000 -c 2 -t alsa hw:1,0 -s -r 32000 -c 2 -t alsa hw:0,0


την έδωσα την εντολή αυτή και δεν έγινε τίποτα, πήρα το αποτέλεσμα :
Κώδικας: Επιλογή όλων
sox FAIL formats: can't open input  `hw:1,0': snd_pcm_open error: No such file or directory

Επίσης είδα και σε ένα παλιό νημα με το ιδιο θεμα αλλα δε βρήκα λύση

spirosmeg έγραψε:Καλησπέρα έχω ακριβώς την ίδια κάρτα όπου παιδευόμουν αρκετό καιρό να ακούσω ηχο με το tv time στις τελευταίες διανομές τελικά βαρέθηκα και το παράτησα, αλλά όμως κατάφερα να βλέπω πλέον ψηφιακά και να έχω ήχο με το Me TV δοκίμασε το καλή επιτυχία!

Εσυ βλέπεις μόνο ψηφιακα με το Metv ή και αναλογικά ? Mε το Metv δεν ξέρω καν τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω για να δω τηλεόραση . Δες στο παρακάτω screenshot στην πρώτη επιλογή δεν έχει ελλάδα και στα απο κάτω πρέπει να βάλω κάποιο αρχείο για να κάνει scan για καναλια και δε ξερω τι πρεπει να βαλω εκει
Εικόνα

simosx έγραψε:Για το θέμα με τον ήχο, δε γνωρίζω πως το υλοποιούν και ακούς ήχο. Πολύ παλιά ήξερα ότι συνέδεες ένα καλώδιο από το LineOut του Tuner προς το LineIn της κάρτας ήχου. Εδώ μπορεί να είναι εφικτό μέσω λογισμικού, δεν ξέρω.
Μιας και υπάρχουν πολλά άτομα με τέτοιες συσκευές, είναι καλό να υπάρξει σοβαρή έρευνα για το τι ακριβώς γίνεται.
Για να παίξει σωστά ο ήχος, χρειάζεται να είναι όλα PulseAudio, και η εφαρμογή να υποστηρίζει PulseAudio. Το TVTime τι υποστηρίζει; Το Me-TV τι υποστηρίζει; Για το Me-TV, δες https://launchpad.net/me-tv και εγκαθιστάς από το κέντρο λογισμικού.

Τέλος, έκανα την ανακοίνωση για την παρουσίαση του Ubuntu στην Πάτρα, δες http://www.ubuntu-gr.org/ Είναι σημαντικό να παραβρεθείς με τους φίλους σου, ως ένδειξη προσφοράς πίσω στην κοινότητα ;-). Ακόμα, πριν την παρουσίαση του Ubuntu είναι και παρουσίαση του GNOME, δες http://www.gnome.gr/ οπότε πας και εκεί.

Καταρχήν σε ευχαριστώ που αφιερώνεις τόσο χρόνο και μου εξηγείς αναλυτικότατα !!! :wave:
Για τα ψηφιακά λοιπόν θα περιμένω μιας και δεν υπάρχει ακόμα σημα στη πάτρα δε με βιάζει κανένας .. εως τότε θα το ψάχνω κιόλας :)

Έχω σκοπό αφού το φτιάξω και δουλεύει και ο ήχος να κάνω έναν οδηγό για το πως αντιμετώπισα συνολικά το πρόβλημα με τη κάρτα τηλεόρασης για να είναι συγκεντρωμένα και για το πώς "έπιασα" εικονα αλλά και για τον ήχο !!!
Δε γνωρίζω ακριβώς αν υποστηρίζει το pulseaudio κάθε εφαρμογή . Πώς μπορώ να το ελέγξω αυτό ? Υπάρχει δηλαδή περίπτωση απεγκαθιστώντας το pulseaudio να μου δουλέψει ο ήχος ? Ρωτάω γιατί με μια αναζήτηση στο google σε ενα φόρουμ ένας το είχε αναφέρει σαν "λύση"

Υγ: Ευχαριστώ για την ενημέρωση για την παρουσίαση . Θα προσπαθήσω να παρευρεθώ . Με ενδιαφέρει . Eυκαιρία να πάρω και ένα φίλο που καιρό τον γυροφέρνω να γυρίσει στο ubuntu
Για να μπορώ να ενημερώνομαι απο τις ανακοινώσεις πρέπει να γραφτώ στη λίστα ?