Δημοσιεύτηκε: 01 Σεπ 2011, 07:00
fkol k4 έγραψε:Δεν σου προτείνω την λύση , δεν ξέρω τις ανάγκες σου , το μόνο που λέω είναι ότι μια 9600GT , 9800GT , HD 4850 , HD 4870 είναι μάλλον ισχυρότερες από την G210 .
Φίλε @fkol k4 οι κάρτες που ανέφερες, μόνο ως παράδειγμα προς αποφυγή πλέον πρέπει να προτείνονται. Γιατί είναι και πολύ παλιές και υπερ-κοστολογημένες. (Σε όσα μαγαζιά έχουν εναπομείνει εννοείτε). Δηλ. Απούλητο stock. Όλες ξεκινάνε 95-100€ και πάνω (9600GT, 9800GT, HD 4850) η δε τελευταία (HD 4870) στα 217€!
Ο φίλος @billver ζήτησε μια γνώμη για μια κάρτα που κοστίζει (GeForce 210) 24-30€. Το να λέμε μια οτι μια κάρτα των 217€ είναι μάλλον ισχυρότερη από μια των 25€ δεν νομίζω να λέει και πολλά.
fkol k4 έγραψε:Σε αυτά τα χρήματα , για να πάρεις κάτι ταχύτερο θα πρέπει να πας μάλλον σε παλιότερο μοντέλο κάρτας .
πχ http://www.plaisio.gr/Computers/Hardwar ... htm?page=6
Οι (σχεδόν πάντα μεταχειρισμένες ή επισκευασμένες!) λύσεις του stock house του πλαισίου είναι επίσης υπερ-κοστολογημένες. Που λόγο παλαιότητας και έλλειψη συνοδευτικών είναι αμφιβόλου λειτουργικότητας. Γι'αυτό και οι ελάχιστες 6μηνες εγγυήσεις, χώρια που συνήθως "η κάρτα" υπάρχει μόνο στο site, αλλά όχι στο stock house. Μην ξεχνάμε ότι στο stock house (Μεταμόρφωση) πρέπει να πας ο ίδιος, δεν δέχονται ηλεκτρονική παραγγελία. Αν θέλει κάποιος μεταχειρισμένες υπάρχουν και άλλου, φθηνότερες και καλύτερες.
Φίλε @billver η GeForce 210 είναι η εισαγωγική και πιο φθηνή κάρτα της Nvidia άρα και οι επιδόσεις πολύ χαμηλές. Υποστήριξη από το Linux υπάρχει. To score που δίνει το PassMark για την GeForce 210 είναι 205. Μήπως να κοίταγες από καινούργιες την HD 6450 (από 37€) και score 372 ή την GeForce GT 430 (από 48€) και score 691. (Τις αποτυχημένες GT220 και GT 520 μην τις κοιτάς καθόλου).
Off topic:
Υ.Γ Μήπως να ανοίγαμε μια Θ. Ενότητα με αγγελίες αντικειμένων; Το ξέρω ότι ο φίλος @Epirotes δεν συμφωνεί εδώ (και πολύ σωστά στην συγκεκριμένη περίπτωση) αλλά μπορεί να γίνει με συγκεκριμένους όρους (πχ μόνο νόμιμα αγορασμένα ή μόνο χαρίζονται) καθώς οι κανόνες Λειτουργίας δεν αντιτίθενται και το όλο θέμα να τεθεί μέσω δημόσιας ψηφοφορίας.