Δημοσιεύτηκε: 11 Σεπ 2011, 18:40
airmaik έγραψε:εγω πάντως απο τα λιγα που ξέρω ειναι οτι linux και AMD δεν ειναι και οτι καλυτερο
Πράγματι δεν είναι ότι καλύτερο, αλλά όχι τόσο οι κλειστοί οδηγοί, αλλά οι κλειστές νοοτροπίες εταιριών όπως την nVidia κάνουν τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Το θέμα δεν είναι να φτιάξουν οι εταιρίες καλύτερους drivers, αλλά να βοηθήσουν την κοινότητα να το κάνει αυτή. Η ΑΤΙ μέσω του Έλληνα Terry Makedon ο οποίος είναι επικεφαλής της ομάδας ανάπτυξης των ATi Catalyst Drivers, έχει δηλώσει την πρόθεση της να το κάνει. Η nVidia είναι κατηγορηματικά αντίθετη. Την κοινότητα δεν θέλει ούτε να την ξέρει.
airmaik έγραψε:συμφωνω οτι με αυτα τα λεφτα μπορεις να παρεις ποιο καλη καρτα σε επιδοσης απο μια αντιστοιχη nvidia ,αλλα τι να το κανω αν θα μου βγάλει τον καρκινο αφου δεν μου παρεχει ολες τις δυνατοτητες
Φίλε @airmaik μήπως θα ήταν καλύτερα να ανοίξεις εδώ ένα θέμα, με κάποια συγκεκριμένα προβλήματα που είχες; Γιατί εγώ σε δυο Vaio (VGN-CR35 με Radeon X2300 και VPC-EB4M1E/T με Radeon HD 5470) και ένα σταθερό με ΑΤΙ RADEON HD 6870 που εγκατέστησα τελευταία Ubuntu δεν είχα κανένα πρόβλημα. Χωρίς να μας λες ούτε το μοντέλο κάρτας, ούτε τι πρόβλημα ακριβώς είχατε, πως μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα; Το να αναπαράγουμε αφορισμούς, ανυπόστατες φήμες και γενικότητες άλλων δεν βοηθάει καθόλου.
Για το τέλος αντιγράφω από τον φίλο @ALdaperan στις 2 Αυγ. 2011.
ALdaperan έγραψε:Μηπως την αποπειρα την ειχατε κανει παλια ? Τωρα οι drivers της ati ειναι μια χαρα.. παλια δεν υπηρχαν καν .. οσοι ειχαν ati απλα δεν μπορουσαν να έχουν compizΤωρα δεν ισχυει , ειναι ολα καλα Εχω 3 μηχανηματα με ati και σε όλα τρεχει μια χαρα το ubuntu και τα γραφικα τελεια