Δημοσιεύτηκε: 09 Φεβ 2012, 21:09
από gt_
Λοιπόν, προσπάθησα ξανά. Άνοιξα το ubuntu, έλεγξα το xorg.conf και ήταν κενό/ανύπαρκτο, ο driver της nVidia είναι επιλεγμένος, αλλά όταν τρέχω
Κώδικας: Επιλογή όλων
nvidia-settings

μου βγάζει "You do not appear to be using the NVIDIA X driver. Please edit your X configuration file (just run 'nvidia-xconfig' as root), and start the X server".

Τρέχω
sudo nvidia-xconfig

ελέγχω το xorg.conf και είναι πλέον γραμμένο και κάνω reboot.

Αυτή τη φορά οι κουκκίδες γεμίζουν στη μωβ οθόνη φόρτωσης των Ubuntu, μετά για πολύ λίγο τρεμοπαίζει μια γραμμή κειμένου σε μαύρο φόντο την οποία δεν προλαβαίνω να διαβάσω, και μετά σκοτάδι. Μαύρη οθόνη (με το backlight on).

Κλείνω από το power key και boot-άρω σε recovery mode, και μου πετάει το εξής error page:

Εικόνα

Πατάω OK -> failsafeX -> run in low-graphics mode for one session, με βγάζει στο welcome screen και αφού δώσω το password μου ανοίγει κανονικά το desktop.
Τσεκάρω το xorg.conf και είναι όπως ήταν μετά την τροποποίηση/δημιουργία απ'το
sudo nvidia-xconfig

ελέγχω επίσης ότι ο driver της nVidia είναι επιλεγμένος και τρέχω
nvidia-settings

και ανοίγει πάλι το παράθυρο "You do not appear to be using the NVIDIA X driver. Please edit your X configuration file (just run 'nvidia-xconfig' as root), and start the X server".

Κάνω reboot, πάλι σε recovery mode και αυτή τη φορά επιλέγω failsafeX -> reconfigure graphics -> use default (generic) configuration, παίρνω μήνυμα "Your configuration has been restored to default, and your old configuration backed up. Please restart", κάνω restart τον X server και εμφανίζεται πάλι το welcome screen.
Ελέγχω πάλι το xorg.conf και είναι κενό/ανύπαρκτο.

Και είμαι πάλι στο 0.

Τι μπορώ να κάνω; Να κατεβάσω άλλα packages της nVidia απ'το Synaptic? Ή θα κατεβάσω άχρηστα πράγματα?

Επίσης, υπάρχει πιθανότητα να λυθεί το πρόβλημα αν (καταφέρω να) κάνω upgrade στα 11.10? Πάνω στο θέμα του upgrade, μπορώ να πάω απ'ευθείας απ'τα 10.04 στα 11.10 ή πρέπει να πάω 10.10 -> 11.04 -> 11.10?

Να σημειώσω ότι δεν έχω ούτε ήχο στο ubuntu! Υπάρχει περίπτωση να πήγε κάτι στραβά στην εγκατάσταση πχ?