Δημοσιεύτηκε: 04 Μαρ 2013, 21:43
από Learner
Επικοινώνησα προσφάτως με τον Tomasz Makarewicz. Είναι ο προγραμματιστής που έχει φτιάξει το αποθετήριο PPA:makson96. Του ζήτησα να προσθέσει υποστήριξη και για Ubuntu 12.04 στο αποθετήριο του. (τώρα έχει μόνο για 12.10).
Το αποθετήριο αυτό είναι εξαιρετικά χρήσιμο για όσους έχουν έκδοση Ubuntu 12.04 LTS και άνω (ή Ubuntu-based) και έχουν κάρτα γραφικών AMD/ATI σειράς 2xxx-4xxx.

Υπάρχει μια ασυμβατότητα του Xorg 1.13 με τους κλειστούς οδηγούς AMD/ATI και η AMD δεν θα υποστηρίζει πλέον αυτές τις κάρτες (για Linux).

Θα σας παραθέσω το e-mail που μου έστειλε σαν απάντηση (ατόφιο)
Tomasz Makarewicz έγραψε:Hi NikTh,

Actually I can test downgradeing of X-Server by myself on VirtualBox.
By I would like to get one tester with AMD legacy card, who can test
driver on both Ubuntu 12.04.2 (the one with default X-Server 1.13) and
Ubuntu 12.04.1 (with X-Server 1.11). Also I would like that this
person have already tested my repository on Ubuntu 12.10, so I am sure
that those drivers should be working fine on his video card.

If you can contact me with such a person, than I will probably be able
to update my repository much faster.

Best regards

Οπότε χρειάζεται ένα άτομο που να έχει:
  1. Ubuntu 12.04.1 LTS και Ubuntu 12.04.2 LTS εγκατεστημένα
  2. Κάρτα γραφικών AMD/ATI της σειράς 2xxx-4xxx
  3. Να έχει ήδη δοκιμάσει - εγκαταστήσει το PPA:makson96

Πιστεύω πως το αποθετήριο αυτό θα γίνει all time classic. Διευκολύνει πολλούς που θέλουν νέα έκδοση Ubuntu και έχουν τέτοιες κάρτες. H υποβάθμιση του Xorg γίνεται αυτόματα και κρατείται το πακέτο (ώστε να μην γίνει αναβάθμιση,όσο το αποθετήριο είναι ενεργό). Έτσι μπορούν να εγκαταστήσουν τον κλειστό οδηγό fglrx-legacy για καλύτερες επιδόσεις.

Θα ήταν εξαιρετικό να βοηθούσαμε τον άνθρωπο ώστε να φτιάξει το αποθετήριο αυτό όπως πρέπει ΚΑΙ για την 12.04 η οποία θα υποστηρίζεται ακόμη για 4 χρόνια περίπου.

Δυστυχώς εγώ δεν έχω κάρτα αυτής της σειράς.

Όσοι πληρείτε τις παραπάνω προϋποθέσεις , μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον προγραμματιστή απευθείας από το Launchpad. Πρέπει να έχετε λογαριασμό Launchpad.
Παρακαλώ να ενημερώσετε και το νήμα εδώ για να γνωρίζουμε τις εξελίξεις.

Ευχαριστώ.