Δημοσιεύτηκε: 30 Απρ 2013, 20:48
από eliasps
loukianos έγραψε:Δεν καταλαβαίνω αυτό που γράφεις: "Εκτέλεσες την εντολή όταν εμφανίστηκε το παράθυρο με το μήνυμα σφάλματος, σωστά;"

H εντολή dmesg > dmesg.txt της οποίας τα αποτελέσματα παρέθεσες στην προηγούμενη απάντηση, μας δείχνει μηνύματα του kernel του Ubuntu από την στιγμή της εκκίνησης μέχρι την στιγμή που την εκτελέσαμε.
Αν το πρόβλημα δεν έχει εμφανιστεί (αυτό GPU lockup IPEHR:0x23002000 IPEHR:0x0b140001), τότε δεν θα υπάρχει κάποιο μήνυμα του πυρήνα σχετικά με αυτό.
Αν όμως έχει εμφανιστεί, τότε μέσα στα μηνύματα αυτά, ίσως υπάρχει και ένα που να αφορά το πρόβλημα.
Συνεπώς, η παραπάνω εντολή θα πρέπει να εκτελεστεί αφού έχει εμφανιστεί το παράθυρο:
έγραψε:“Apport has detected a possible GPU hang. Did your system recently lock up and/or require a hard reboot?”

loukianos έγραψε:Όταν έφτιαχνα πριν την υπογραφή μου άνοιξε ένα παράθυρο που μου έλεγε πως έχω 2Kernel. Όπως θα παρατηρήσεις από την υπογραφή, έχω: α) Ubuntu 12.04 precise 3.5.0-27-generic 32bit και β) Ubuntu 3.5.0-23-generic.
Φαντάζομαι πως θα πρέπει να απεγκαταστήσω έναν από τους δυο αλλά δεν ξέρω ποιον;

Όχι, δεν χρειάζεται να απεγκαταστήσεις κάποιον kernel.
Αν τη στιγμή που ανοίγεις τον υπολογιστή κρατήσεις το πλήκτρο Shift πατημένο, θα δεις το μενού του grub (bootloader). Σε αυτό το μενού υπάρχει μία επιλογή που λέει «Advanced Options for Ubuntu» και αν το πατήσεις, θα δεις μία λίστα με τους διαθέσιμους πηρύνες. Επιλέγοντας κάποιον από αυτούς, o υπολογιστής θα κάνει boot χρησιμοποιώντας αυτόν που επέλεξες.

Όπως είπα παραπάνω, το πιο πιθανό είναι ότι το πρόβλημα αυτό οφείλεται σε κάποιο bug.
Αν το σύστημά σου δεν αντιμετωπίζει κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα (δηλαδή κακές επιδόσεις, freezes, hangs κλπ) και το μόνο που βλέπεις είναι αυτά τα ενοχλητικά παράθυρα με το μήνυμα σφάλματος, τότε μπορείς να απενεργοποιήσεις το πρόγραμμα που είναι υπεύθυνο για την εμφάνιση αυτών των παραθύρων.
Ο τρόπος για να το κάνεις, φαίνεται εδώ.